Hlavní obsah

V pátém zápase s Ottawou bude Buffalu chybět útočník Zubrus

Litevský hokejový útočník Dainius Zubrus, hájící v zámořské NHL barvy Buffala Sabres, bude muset vynechat páté utkání finále Východní konference Ottawou Senators, které je na programu v sobotu v Buffalu. Důvodem je blíže nespecifikované zranění dolní části těla, které Zubrus utrpěl v průběhu čtvrtého duelu.

Článek

V předchozím zápase strávil Zubrus na ledě jen čtyři minuty a šest vteřin, ve druhé třetině už absolvoval jen jedno střídání. "Cítil jsem, že bude lepší, když si dám raději pohov. Proto jsem zůstal na střídačce," vysvětlil Zubrus. "Jen doufám, že tak za dva dny bude znát rozdíl a budu se moci zase vrátit na led," dodal zkušený forvard.

Trenér Buffala Lindy Ruff nechtěl prozradit, kdo Zubruse v sestavě nahradí. Jako nejpravděpodobnější varianta se zámořským médiím jeví nasazení Drewa Stafforda nebo Daniela Paillea.

Zubrus přišel do Buffala koncem února v rámci výměny s Washingtonem, jejíž součástí byl i český útočník Jiří Novotný stěhující se opačným směrem. V této sezóně NHL odehrál osmadvacetiletý útočník celkem 79 utkání a zaznamenal v nich 60 bodů díky 24 trefám a 36 asistencím. V play-off pak přidal deset zápasů a tři přihrávky.

Reklama

Související témata: