Hlavní obsah

Pro Buffalo opět končí sezóna ve finále Východní konference

Po roce se tým opět dostal do finále konference, postup do „velkého finále“ však stejně jako loni zůstal pouhým snem. Stopku vystavila týmu Buffala v pěti zápasech Ottawa. Pro svěřence trenéra Lindyho Ruffa je vyřazení o to bolestivější, že základní částí prošli bez výraznějšího zakolísání, dokonce poprvé v historii klubu zvedli nad hlavu Prezident´s Trophy, pohár určený pro nejlepší mužstvo základní části.

Článek

Na začátku letošní sezóny Buffalo vyhlásilo nesmělý cíl. Útok na Stanley Cup! Tým byl posilněn zkušenostmi z loňské sezóny, kdy došel do finále konference, kde ho zastavil až pozdější vítěz Stanley Cupu z Caroliny. Dva zápasy před koncem základní části se navíc do sestavy Šavlí vrátil útočník Tim Connolly, jenž byl nucen úvodních osmdesát zápasů sezóny kvůli zranění vynechat.

Pro Buffalo však sezóna končí opět ve stejné fázi jako loni. „Je to obrovské zklamání. Zvlášť poté, jak dobře jsme celou sezónu hráli,“ neskrýval zklamání útočník Daniel Briere. Ten zároveň přiznal, že věřil, že tým přes Ottawu přejde dál. „Bohužel se tak ale nestalo.“

Trenér Buffala Lindy Ruff hledal hlavní příčinu vypadnutí v nezvládnutí úvodních dvou zápasů na domácím ledě, které Šavle prohrály. „Už jsme se pak z toho nedokázali vzpamatovat. Že jsme vypadli mě bolí, ale na svůj tým jsem pyšný,“ vyzdvihl svoje mužstvo Ruff.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články