Hlavní obsah

Haškův Detroit prohrál doma a je na pokraji vyřazení

DETROIT

Hokejisté Anaheimu zvítězili v nedělním pátém utkání semifinále play off NHL na ledě Detroitu 2:1 v prodloužení a v sérii se ujali vedení 3:2. Domácí přitom přišli o výhru 47,3 sekundy před koncem normální hrací doby, kdy českého brankáře Dominika Haška překonal Scott Niedermayer.

Článek

Detroit se dostal do jednobrankového vedení v 26. minutě, kdy Jean-Sebastiena Giguera v brance Anaheimu překonal Andreas Lilja. Tím si ale domácí vybrali střelecké štěstí a na brankáře Ducks nevyzráli ani při sedmi přesilovkách.

Ducks ztráta nepoložila, spíš naopak. Jejich snažení vyvrcholilo těsně před koncem utkání, kdy při vyloučení Dacjuka odjel Giguere na střídačku a hosté vyrazili na zteč s výhodou dvou mužů v poli. A díky povedené dorážce Scotta Niedermayera dovedli duel do prodloužení.

Zápas nakonec rozhodla chyba jediného střelce domácích. Lilja vybruslil s pukem zpoza Haškovy branky, při střetu s forčekujícím Andym McDonaldem mu ale sjel puk z hokejky a situace okamžitě využil Selänne, který po prudké obrátce přehodil Haška bekhendovým blafákem.

"Celé se to seběhlo náramně rychle, neměl jsem moc času přemýšlet, co vlastně udělám. Tenhle pohyb ale trénuji celý život. Donutit gólmana vrhnout se na led a pak už jen zamířit nahoru," líčil po utkání spokojený Selänne. "Člověk s podobnou chybou nepočítá, bohužel se to stává. Musíme tuhle porážku hodit za hlavu a v Anaheimu vyhrát," uvedl Lilja.

Šesté utkání se hraje v Anaheimu v úterý a pokud hosté uspějí, pak rozhodnutí padne ve čtvrtek v Detroitu.

Play-off NHL - semifinále
Západní konference
Detroit - Anaheim 1:2 v prodloužení (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
Branky: 27. Lilja - 60. S. Niedermayer, 72. Selänne. Zásahy brankářů: Hašek 26/24 - Giguere 37/36 Diváci: 20 003. Stav série: 2:3.

Reklama

Související témata: