Hlavní obsah

Hašek: Nerad to říkám, ale Giguere byl asi lepší

ANAHEIM

Mohl to být hezký příběh střižený jak z hollywoodské produkce. Podceňovaný Dominik Hašek by se dostal až do finále Stanleyova poháru a postavil by se proti Ottawě, která jej před rokem odvrhla. Mohl se stát hrdinou. Nebo také ne. Jenže Haškův Detroit se do finále ani nedostal, místo něj postoupil Anaheim. Český gólman však přesto dokázal ve 42 letech báječný návrat mezi elitu.

Článek

Před sezónou Haškovi věřil jen málokdo, v jeho neprospěch hrály kromě vysokého věku i zdravotní výkyvy. Detroit ale na gólmana, s nímž v roce 2002 získal Stanley Cup, vsadil a šestinásobný vítěz Vezina Trophy jej dotáhl až do finále Západní konference. Až tam se po vyrovnaném boji nakonec musel sklonit před Anaheimem.

A brankář vítězů Jean-Sebastien Giguere krátce po vítězství 4:3 v šestém zápase prokázal respekt ke slavnému brankáři. "Neměl to jednoduché, já v jeho věku už v brance určitě nebudu. Ta série však nebyla o brankářích, ale o tom, že Anaheim porazil Detroit. Máme tu skoro pětadvacet hráčů a ti všichni byli potřeba k vítězství. Vždycky je to tak, že dál postoupí lepší skupina hráčů, nemusí to být nutně lepší brankář," myslí si skromně.

To Hašek měl pro Giguera více pochval, než vyjádřil on sám. "Hrál skvěle. Nerad říkám, že byl lepší než já, ale asi to tak bylo. On zařídil vítězství v pátém zápase a to byl klíč k vítězství v celé sérii," připomněl Giguerův famózní výkon v předchozím utkání. Během pár týdnů se Hašek rozhodne, jestli bude pokračovat v kariéře ještě další sezónu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články