Hlavní obsah

Detroit chce Haška i na další sezónu, ten váhá

ANAHEIM/DETROIT

Je to sice jen pár hodin, co pro hokejisty Detroitu Red Wings skončila sezóna 2006/07, ale poražený finalista Západní konference NHL už myslí na další. A v jeho plánech hraje prim jedno téma - udržet i pro další rok Dominika Haška. Dvaačtyřicetiletý brankář zatím váhá, ale pokud by se rozhodl v kariéře pokračovat, je Detroit připraven udělat vše pro to, aby opět hájil jeho barvy.

Článek

"Odehrál senzační play-off a dobré výkony předváděl i v základní části. Z velké části za to mohl on, že jsme došli až do finále konference," řekl pro internetový server detnews.com obránce Detroitu Nicklas Lidström. "Pokud by se rozhodl pokračovat, Red Wings ho chtějí zpátky," dodal kapitán týmu rozhodně.

Haškovo pokračování by uvítal i trenér Mike Babcock, ale ještě s ním na toto téma nehovořil. "Teď na to nebyl čas. Všichni jsme chtěli ještě pokračovat a nyní jsme rozčarováni z konce sezóny. Ale při nejbližší příležitosti bych s Domem rád mluvil," dodal kouč. Generální manažer týmu Ken Holland je prý nicméně připraven podepsat s Haškem smlouvu i na další rok.

Záleží ale na rozhodnutí samotného brankáře. A ten se po porážce s Anaheimem nevyjadřoval zrovna optimisticky. "Je velmi pravděpodobné, že to byl můj poslední zápas," řekl Hašek těsně po vyřazení. "Definitivně se rozhodnu během dvou, tří týdnů. Je to má budoucnost. Má a mojí rodiny. Já tuhle hru miluji. Rád soutěžím. A nenávidím dlouhé léto... Ale musím myslet na budoucnost," řekl na závěr.

Reklama

Související témata: