Hlavní obsah

Hokejisté Ottawy přemýšlejí, jak vyzrát na obrovitého Giguera

OTTAWA

Velmi důkladně se hokejisté týmu Ottawa Senators připravují na své první finále Stanleyova poháru s Anaheimem. Hráče soupeře se snaží pečlivě prostudovat, a středem jejich pozornosti je především brankář Jean-Sebastien Giguere. Nedávno třicetiletý gólman podle nich vypadá v brance jako nafouklý "panáček michelin" z loga stejnojmenné firmy na výrobu pneumatik.

Článek

Giguere vypadá v brance opravdu monstrózně a zámořská média už několikrát upozornila na to, zda jeho výstroj nemá nedovolené rozměry. Trenér Ottawy Bryan Murray přiznal, že už se o jeho výstroj zajímal u funkcinonářů, kteří mají správné rozměry na starosti. "Je to v pořádku, ptal jsem se na to. Už to bylo několikrát měřeno a pokaždé to prošlo schválením," řekl Murray deníku Ottawa Sun.

Murray Giguera osobně poznal v době, kdy působil v Anaheimu jako generální manažer. To bylo v letech 2002-2004 a v roce 2003 se Anaheim dostal až do finále Stanleyova poháru, přičemž Giguere získal Conn Smythe Trophy pro nejlepšího hráče play-off. Tehdy Murray dokonale poznal jeho hráčské kvality.

"Je to opravdu velmi dobrý brankář. Dobře pokrývá prostor na ledě a umí tělo vždy nastavit do správného směru. Nedostává moc jednoduché branky. Jeho trenérem je Francois Allaire a spolu pracují třeba i devatenáct dní z měsíce. Právě Allaire na jeho zlepšení odvedl velký kus práce," myslí si Murray.

Kapitán Senátorů Daniel Alfredsson si nemyslí, že by Giguere porušil nějaká pravidla, ale tvrdí, že brankář vypadá opravdu ohromně. "Určitě je mnohem větší než Dominik Hašek," řekl švédský útočník o brankáři, který má v play-off průměr 1,87 inkasované branky na zápas.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články