Hlavní obsah

Ottawa může po 14 letech vrátit Stanleyův pohár do Kanady

OTTAWA

Už dlouhých 14 let čeká kolébka hokeje Kanada na to, až se na její území vrátí Stanleyův pohár. Historicky nejdelší kanadské čekání na nejslavnější hokejovou trofej se nyní pokusí ukončit Ottawa Senators a převážná většina Kanaďanů jim právě z tohoto důvodu bude držet palce.

Článek

Senátoři mají před sebou velkou výzvu. Zatím vyřadili Pittsburgh s vítězem kanadského bodování Sidneym Crosbym, posléze přišli na řadu New Jersey Devils s famózním brankářem Martinem Brodeurem a ve finále Východní konference pak padlo i favorizované Buffalo, nejlepší tým celé NHL po základní části.

Na ottawské cestě za vytouženou trofejí nyní stojí poslední překážka, experty od začátku ročníku favorizovaný Anaheim. "Naše práce ještě není hotova," uvedl v pátek v zámořských médiích generální manažer Senators John Muckler. "Doposud jsme hráli velmi dobře. Máme velkou šanci něco dokázat a nemůžeme se dočkat, až finále začne," dodal.

Pro Kanadu půjde o třetí pokus jejích vyslanců za poslední tři hrané ročníky. V roce 2004 neuspělo ve finále Calgary proti Tampě Bay, v minulé sezóně prohrál Edmonton s Carolinou. Obě tyto porážky byly pro fanoušky kanadských celků o to bolestnější, že o nich rozhodl až sedmý zápas série. A nejinak tomu bylo i při zbývající finálové účasti kanadského týmu od výhry Montrealu nad Los Angeles v roce 1993: o rok později totiž newyorští Rangers udolali 4:3 na zápasy Vancouver.

I proto má nadcházející série, která začne v pondělí v Anaheimu, pro Kanaďany velkou důležitost. Americké kluby totiž v poslední době výrazně opanovaly kluziště NHL. Pryč jsou časy, kdy soutěži vládly Montreal, Toronto či Edmonton; vždyť poslední čistě kanadskou záležitostí bylo finále v roce 1989, kdy proti sobě nastoupily týmy Calgary a Montrealu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články