Hlavní obsah

Kubina zapomíná na sezónu plnou zranění

OSTRAVA

Z hokejového hlediska letos nezažil český obránce Toronta Pavel Kubina nejlepší sezónu. Musel se vyrovnat s neúčastí v play-off NHL, řadou zranění a vinou zdravotních problémů nakonec i absencí na mistrovství světa v Rusku. "Tolik zranění jsem neměl za všech předchozích devět roků dohromady, co jsem hrál za Tampu," řekl novinářům Kubina, který před rokem do Toronta přišel z Tampy Bay.

Článek

Zranění opozdilo i Kubinovu premiéru v novém prostředí. "Vlastně jsem měsíc a půl nehrál. Když už jsem byl fit, přítelkyně Andrea rodila a já se vrátil domů, abych mohl být u toho," uvedl Kubina.

Časem se však dostal do formy, která z něj dělá jednoho z elitních zadáků v NHL. Do herní pohody mu pomohla spolupráce s krajanem Tomášem Kaberlem. "Když jsme začali hrát spolu, tak se to lepšilo. Bohužel jsem pak dostal pukem do ruky a pro změnu si zase zlomil malíček, takže další pauza," povzdechl si Kubina.

Doufá, že Sundin neodejde

I když druhá půlka sezóny už byla lepší, další ránu dostal zase klub, který těsně nepostoupil do play off. "Hrálo se mi lépe, s Tomášem jsme si rozuměli, ale pak se zranil on. Všechno to vyvrcholilo v závěru základní části, výsledky se semlely tak, že jsme nepostoupili. Doufám, že další sezóna už bude lepší," řekl předloňský mistr světa z Vídně, kterému v Kanadě se zabydlováním nejvíce pomohl právě Kaberle a švédský útočník Mats Sundin.

Sehraný trojlístek vytvořili nejen na ledě. "Hodně jsme se spolu kamarádili. Kluci mě perfektně přijali, ale tihle dva mi pomohli nejvíce," řekl Kubina. Trio by mohl rozdělit Sundinův odchod, o němž se spekuluje v zámořských médiích. "Doufám, že zůstane. Je to vynikající hráč," řekl Kubina.

Zklamání vynahradí nové ferrari

Bývalý vítkovický obránce dlouho nelenošil. Se svým kondičním trenérem už pracuje na fyzičce, v rámci tréninků hraje fotbal za Janovice v I.B třídě. Na léto navíc připravil sérii dalších fotbalových exhibici Kubina Teamu. "Myslím, že se to dobře rozjelo, chodí diváci a plní to i svoje charitativní účely. My si tím alespoň zpestřujeme suchou letní přípravu. Budeme v tom pokračovat," prohlásil Kubina.

Ani bez hokejových zápasů a v horkém létě mu adrenalin neschází, radost si udělal nákupem nového miláčka do garáže. Svůj vozový park rozšířil o červené Ferrari 430, které si pořídil místo staršího typu Modena 360. "Je to super pocit. Ani ne ta rychlost jako ten zvuk, když se rozjíždíte na jedničku a dvojku," rozplýval se Kubina.

Severomoravské silnice zatím jeho vůz s nízkým podvozkem a 430 koňmi pod kapotou brázdí bez škrábanců a odřenin. "Dá se s tím dojet skoro všude, v nejhorším musím zpomalit. Těšil jsem se na to celou sezónu, tak si to teď užívám," dodal bývalý vítkovický obránce.

Reklama