Hlavní obsah

Moen měl na starost elitní útok Ottawy, přitom rozhodl zápas

ANAHEIM

Hokejisty Anaheimu strašila před finále Stanleyova poháru vysoká produktivita útoku Ottawy Alfredsson-Spezza, Heatley. Proto proti nim v prvním finále nasadila trojici, která měla jejich útočné výpady brzdit a rušit jejich kombinace. To se jim podařilo, první řada Senátorů skórovala jen v přesilovce. A jeden z těchto "hlídačů" Travis Moen ještě navíc vstřelil vítěznou branku zápasu.

Článek

Za vyrovnaného stavu 2:2 necelé tři minuty před koncem normální hrací doby projel s pukem za brankou Ottawy Rob Niedermayer, vyhnul se ataku 14 a stihl ještě přihrát mezi kruhy Moenovi. Ten okamžitě vypálil a zaskočil hostujícího brankáře Emeryho. "Měl jsem štěstí, puk tam trochu poskakoval. Každý kluk sní o tom vstřelit vítězný gól ve finále Stanley Cupu," vykládal po zápase šťastný Moen.

Když vstřelil svou branku, kromě vyprodaného hlediště arény Honda Center v Anaheimu vypukl jásot i v jeho domově v kanadském Saskatchewanu, kde jeho výkony sledovala v televizi celá rodina s řadou přátel. "Myslím, že máma pozvala asi patnáct nebo dvacet lidí," smál se Moen.

Spezza: Bude to ještě velká bitva

V základní části nastřílel jen jedenáct branek, ale v play-off už se trefil popáté. Společně se spoluhráči v útoku Niedermayerem a Samuelem Pahlssonem navíc dokázali udržet na uzdě elitní řadu Ottawy, která se prosadila jen v přesilovce. "Při hře v pěti jsme si vedli dobře, naším plánem bylo hrát hodně do těla," tvrdil hrdina zápasu.

"Nebylo to o tom, co oni udělali, ale spíše o tom, co my neudělali," smutnil Jason Spezza. "Musíme se víc cpát před branku a vytvářet si šance. Máme den na to, abychom se dali znovu dohromady. Ale bude to ještě velká bitva," pokračoval útočník Ottawy.

Reklama