Hlavní obsah

Detroit chce mít o Haškovi jasno do červnového draftu

DETROIT

Nejpozději do 22. června, kdy začne v zámoří draft nových talentů, by chtělo mít vedení Detroitu jasno, zda bude v jeho brance i v příští sezóně stát český gólman Dominik Hašek. Generální manažer Ken Holland v rozhovoru pro deník Detroit News uvedl, že s dvaačtyřicetiletým hokejistou o jeho budoucnosti jednal, jeho rozhodnutí však nezná.

Článek

"Řekl mi to samé, co říká všem ostatním. Chce si o tom promluvit s rodinou a v příštích týdnech nám sdělí, jak se rozhodl," řekl Holland po úterním setkání s hrdinou olympijských her v Naganu. Hašek se do Detroitu, v jehož dresu se mu podařilo vyhrát v roce 2002 Stanleyův pohár, vrátil před začátkem letošní sezóny. Přestože panovaly pochybnosti o jeho zdravotním stavu po předchozích problémech, podával skvělé výkony.

Podle statistik patřil Hašek mezi nejlepší brankáře NHL a měl velkou zásluhu na postupu Red Wings do finále konference, kde Detroit nestačil na Anaheim. "Řekl jsem mu, že spousta hráčů si přeje, aby se vrátil a chtějí s ním dále hrát. Důvěřují mu," podotkl Holland. Podle něj nedal Detroit Haškovi žádnou lhůtu, do kdy se má rozhodnout. Klub by to však rád věděl do draftu, který se uskuteční 22. a 23. června v Columbusu.

Reklama

Související témata: