Hlavní obsah

Scott Niedermayer se poprvé v kariéře dočkal Conn Smythe Trophy

ANAHEIM

Kanadský obránce Scott Niedermayer se dočkal jedné z nejcennějších individuálních cen v zámořské NHL. Po triumfu Anaheimu ve finále Stanleyova poháru nad Ottawou 4:1 na zápasy byl třiatřicetiletý zadák vyhlášen nejužitečnějším hráčem play-off a získal Conn Smythe Trophy. Potvrdil tak hegemonii kanadských hokejistů v seznamu držitelů této ceny, kterou narušil pouze v roce 1994 americký obránce Brian Leetch z New Yorku Rangers a o osm let později švédský zadák Nicklas Lidström z Detroitu.

Článek

Kariéra Scotta Niedermayera je ověnčena mnoha úspěchy. Stanleyův pohár získal již počtvrté, v letech 1995, 2000 a 2003 se radoval s New Jersey. V roce 2002 si navíc přivezl zlato z olympijských her v Salt Lake City, o dva roky později i z mistrovství světa v Praze a tentýž rok vyhrál s Kanadou Světový pohár.

Rok 2004 pro něj byl úspěšný i z toho pohledu, že dostal James Norris Trophy pro nejlepšího obránce NHL. Před vstupem do slavné zámořské soutěže ještě završil úspěchem juniorskou kariéru, když s Kamloops Blazers získal prestižní Memorial Cup a obdržel Stafford Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče vrcholného turnaje CHL.

Reklama

Související témata: