Hlavní obsah

Hašek oznámí Detroitu své plány příští týden

DETROIT

Dominik Hašek by měl během příštího týdne oznámit Detroitu, zda bude jeho branku hájit i v další sezóně NHL. Dvaačtyřicetiletý hokejista byl v uplynulém ročníku oporou Rudých křídel a pomohl jim až do finále konference. Klub mu žádnou lhůtu pro rozhodnutí nedal.

Článek

"Začátkem tohoto týdne jsem mluvil s Dominikovým agentem a řekl mi, že nám dá vědět nejpozději do půlky příštího týdne," sdělil generální manažer Ken Holland ve středu listu Detroit Free Press. Jaké se český veterán rozhodne, ale nemá tušení. "Drží karty příliš blízko saka,“ dodal Holland s nadsázkou.

Hašek se do Detroitu, v jehož dresu získal v roce 2002 Stanleyův pohár, vrátil před začátkem této sezóny. Přestože panovaly pochybnosti o jeho zdravotním stavu po předchozích problémech, podával skvělé výkony a patřil k nejlepším gólmanům v lize. Detroit se již dříve nechal slyšet, že by českého brankáře rád v kádru udržel. Jeho rozhodnutí by chtěl znát do 22. června, kdy začne v zámoří draft nových talentů.

Generální manažer Detroitu tento týden jednal také o angažmá s Mathieu Schneiderem, který se stejně jako Hašek stane 1. července volným hráčem. Ve hře je též kontrakt pro Todda Bertuzziho a Holand by v týmu rád udržel i pětačtyřicetiletého Chrise Cheliose. „Mluvil jsem s ním minulý týden. On chce dál hrát, my o něj stojíme. Myslím, že naše jednání nebude dlouhé,“ doplnil šéf Red Wings.

Reklama

Související témata: