Hlavní obsah

Anaheim slavil zisk Stanleyova poháru i se Schwarzeneggerem

Patnáct tisíc fanoušků a guvernér Kalifornie Arnold Schwarzenegger slavili v sobotu večer, tři dny po triumfu nad Ottawou, s hokejisty Anaheimu zisk Stanleyova poháru. Slavnou trofej získal klub z Kalifornie poprvé v historii a Ducks se podělili o radost s příznivci při show u svého domácího stánku Honda Center.

Článek

Hráči Anaheimu přijeli před nadšené příznivce v černém dvoupatrovém autobuse ozdobeném nápisy 'Anaheim Ducks Stanley Cup Champions'. Fanoušci, z nichž někteří měli repliky slavné trofeje, se po příjezdu svých fanoušků dočkali Stanleyova poháru, který přivezl vrtulník. Na pódium ho vynesl asistent kapitána Rob Niedermayer, jeho bratr a kapitán Scott Niedermayer měl totiž v držení Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče.

"Každý, kdo získal nějakou individuální trofej, by ji vyměnil za Stanleyův pohár," řekl fanouškům obránce Chris Pronger, který v roce 2000 získal Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče základní části NHL i Norris Trophy pro nejlepšího obránce. Loni mu uniklo vítězství s Edmontonem až v sedmém finálovém utkání s Carolinou, letos už slavil.

Schwarzenegger uplatnil hlášky z trháků

Guvernér Schwarzenegger pogratuloval zástupcům Anaheimu a řekl příznivcům, že po třetím utkání mluvil s kanadským premiérem v Ottawě a varoval ho, že Anaheim uspěje, replikou ze svého slavného filmu Terminátor: "We'll be back." "A po posledním zápase to bylo Hasta la vista, baby!" přidal další slavnou hlášku Schwarzenegger.

Největšího aplausu se dočkal šestatřicetiletý finský útočník Teemu Selänne. Ve své druhé sezoně v dresu Anaheimu ukončil třináct ročníků trvající čekání na Stanleyův pohár a není si jistý, že bude pokračovat v kariéře. Fanoušci ho ale vyzývali k rozhodnutí skandováním 'Ještě jeden rok'.

"Kdybych byl Arnold, mohl bych říct 'I'll be back.' Já jsem chtěl vždycky končit na vrcholu, ale poslední dva roky byly nejlepší v mém životě," nevnesl moc jasno Selänne do svých dalších plánů.

Reklama

Související témata: