Hlavní obsah

Útočníci Špaček a Reichel zamířili z Winnipegu na farmu

Český hokejový útočník Michael Špaček se přesunul z Winnipegu na farmu do Manitoby. Přípravný kemp Jets opustil také Kristian Reichel, který v něm byl stejně jako loni na zkoušce a má podepsaný kontrakt v nižší soutěži AHL s Moose.

Foto: Sport.cz

Útočník Michael Špaček v dresu Winnipegu.

Článek

Dvaadvacetiletý Špaček bude v Manitobě působit třetí rok a na premiéru v NHL čeká. Pardubickému odchovanci, jehož Jets draftovali v roce 2015 ve čtvrtém kole na 108. místě, po této sezoně vyprší tříletý nováčkovský kontrakt s Winnipegem.

V letošní přípravě sehrál Špaček za Jets čtyři zápasy, v nichž nebodoval. Za Moose si stříbrný medailista z mistrovství světa osmnáctek z roku 2014 v uplynulé sezoně připsal v 74 duelech 41 bodů za 10 gólů a 31 přihrávek.

Do zámoří odešel po draftu a dva roky působil v juniorské WHL v Red Deer. V AHL poprvé nastoupil na konci sezony 2016/17 a na kontě má v základní části 148 utkání a 80 bodů (27+53). V šesti duelech play off přidal gól a dvě přihrávky.

Reichel dostal v přípravě Jets příležitost ve dvou duelech a rovněž nebodoval. Jednadvacetiletý syn olympijského vítěze z Nagana, trojnásobného mistra světa a současného asistenta trenéra české reprezentace Roberta Reichla loni nastoupil za Winnipeg ve třech testovacích duelech a rovněž vyšel naprázdno.

Reichel, který neprošel draftem, zamířil předloni z Litvínova do Red Deer. Předtím stihl v extralize 66 utkání a 12 bodů za pět branek a sedm přihrávek. V minulém ročníku v Manitobě účastník dvou mistrovství světa dvacítek nasbíral v 55 duelech 10 bodů za dvě branky a osm asistencí.

Reklama