Hlavní obsah

Útočník Connor uzavřel sedmiletý kontrakt s Winnipegem

Winnipeg

Hokejový útočník Kyle Connor se krátce před startem nové sezony NHL dohodl jako chráněný volný hráč na nové sedmileté smlouvě s Winnipegem na 49,98 milionu dolarů. Dvaadvacetiletý Američan si výrazně finančně polepší oproti dosavadní tříleté nováčkovské smlouvě. Ta mu zaručovala základní plat 925 tisíc dolarů ročně a maximálně dalších 850 tisíc dolarů na bonusech.

Foto: Sport.cz

Kyle Connor podepsal s Winnipegem sedmiletý kontrakt.

Článek

Connor v uplynulém ročníku vylepšil svá osobní maxima, když v 82 zápasech základní části nasbíral 66 bodů za 34 branek a 32 asistencí. V šesti utkáních play off zaznamenal pět bodů za tři góly a dvě přihrávky.

Arizona draftovala Connora v roce 2015 v prvním kole na 17. místě. Majitel zlata z mistrovství světa osmnáctek z roku 2015, který o rok později startoval i na světovém šampionátu v Rusku, má v NHL na kontě z celkem 178 utkání 128 bodů (67+61). Ve 23 duelech bojů o Stanleyův pohár si připsal šest gólů a devět přihrávek.

"Každý chce dávat góly a dělat body, ale Kyle neopomíjí práci v defenzivě. Našidí práci kvůli bodům. Obránci ho proto mají rádi a on je efektivní. Bude naší oporou dlouhá léta," řekl kouč Jets Paul Maurice pro The Athletic.

V pátek se Winnipeg dohodl také s dalším hvězdným talentem Patrikem Lainem, který rovněž jako chráněný volný hráč uzavřel dvouletý kontrakt s ročním příjmem 6,75 milionu dolarů.

Reklama