Hlavní obsah

Gretzky si v draftu NHL vybral Růžičku mladšího

COLUMBUS

Pouze pět českých hokejistů prošlo letošním draftem NHL. Kromě Jakuba Voráčka vybraného Columbusem už v prvním kole jako sedmého celkově, se dostalo ještě na další čtyři hráče. Ve čtvrtém kole přišel na řadu i syn trenéra pražské Slavie Vladimír Růžička mladší. Práva na něj získal tým Phoenix Coyotes, vedený další žijící legendou světového hokeje Waynem Gretzkým.

Foto: www.hc-slavia.cz (Tomáš Kulhánek)

Vladimír Růžička mladší

Článek

„Co na to říci. Já si hlavně myslím, že mě čeká ještě hodně hodně práce, abych vůbec mohl hrát za nějaký tým v NHL. To, že si mě vybral Phoenix mě těší. Hlavně chci ale říci, že musím hodně pracovat, protože to že jsem draftovaný neznamená, že budu hrát NHL. Teprve čas ukáže jestli si tenhle sen někdy splním,“ řekl Vladimír Růžička junior pro oficiální internetové stránky hokejistů Slavie.

Druhým českým hokejistou, který prošel letošním draftem NHL, se stal útočník Michal Řepík. Bývalého hráče pražské Sparty, jenž uplynulou sezónu oblékal dres Vancouveru v juniorské soutěži WHL, si ve druhém kole vybrala Florida Panthers jako celkově 40. hráče.

V pátém kole si Dallas vybral odchovance vítkovického hokeje útočníka Ondřeje Romana, který v uplynulé sezóně hrál za Spokane v zámořské juniorské WHL. V šestém kole projevil Boston zájem o vsetínského obránce Radima Ostrčila.

Prvním draftovaným Čechem byl hned v prvním kole útočník Jakub Voráček. Odchovance kladenského hokeje si jako sedmého hráče vybral v noci na dnešek Columbus. Voráček se stal nejvýše draftovaným evropským hokejistou.

Celkem tak bylo draftováno pět Čechů, což je nejméně od roku 1988.

Čeští hokejisté v draftu NHL 2007:
7. Columbus - Jakub Voráček (útočník, Halifax-QMJHL)
40. Florida - Michal Řepík (útočník, Vancouver-WHL)
103. Phoenix - Vladimír Růžička (útočník, Slavia Praha)
136. Dallas - Ondřej Roman (útočník, Spokane-WHL)
169. Boston - Radim Ostrčil (obránce, Vsetín)

Reklama