Hlavní obsah

Náhradníkem brankáře Vokouna na Floridě bude Anderson

SUNRISE

Náhradníkem českého hokejového brankáře Tomáše Vokouna na Floridě bude Craig Anderson. Šestadvacetiletý americký gólman podepsal s vedení Panterů novou dvouletou smlouvu, jejíž finanční podmínky nebyly zveřejněny. Prodloužením Andersonova kontraktu skončilo angažmá Alexe Aulda, se kterým již klub dále nepočítá.

Foto: Florida Panthers

Craig Anderson

Článek

Florida získala Voukouna v závěru minulého týdne výměnou za práva v draftu z Nashvillu a okamžitě oznámila, že s ním počítá na post jedničky. Nyní se vyjasnilo, kdo mu bude krýt v nadcházející sezóně záda. "Crag plnil dobře tuto roli v závěru loňské sezóny a myslíme si, že si zaslouží novou smlouvu. Je to pilný, soustředěný a vysoce charakterní hráč," řekl generální manažer Floridy Jacques Martin.

Andreson přitom v předcházející sezóně odchytal za Pantery pouze pět zápasů, ve kterých měl průměr 2,21 inkasované branky na utkání a procentuální úspěšnost 93,1. Zkušenější Auld zasáhl do 27 duelů. Oba však dostali větší příležitost až poté, co se zranila bývalá jednička Ed Belfour.

Vedení Floridy zároveň oznámilo, že předložilo takzvané kvalifikační nabídky nových smluv šesti hráčům, mezi kterými figuruje i český útočník Kamil Kreps. S řadou hokejistů naopak již dále nepočítá, vedle Aulda například i se slovenským útočníkem Jurajem Kolníkem.

Reklama

Související témata: