Hlavní obsah

Jednička draftu Patrick Kane se představil v Chicagu

CHICAGO

Hokejový klub Chicago Blackhawks si od jedničky draftu Patricka Kanea slibuje, že útočník i přes svůj nízký věk oživí v posledních ročnících velmi nevýraznou ofenzívu Jestřábů a bude v nadcházejících letech jedním z nejdůležitějších hráčů mužstva. Na adresu osmnáctiletého amerického talentu to v pondělí řekl trenér týmu Denis Savard při příležitosti Kaneova představení v Chicagu.

Foto: Chicago Blackhawks

Parick Kane (uprostřed) na oficiální tiskové konferenci v Chicagu

Článek

Kanea doprovázejí vynikající statistiky z předchozího působení v OHL. V Chicagu, které bylo v uplynulé sezóně druhým nejméně skórujícím celkem v celé soutěži, teď očekávají, že svoji produktivitu začne potvrzovat od počátku působení v NHL. "Mohl by být nadlouho jedním z nejdůležitějších hráčů této organizace," řekl zámořským novinářům Savard.

Rodák z Buffala Kane ovládl v dresu London Knights statistiky OHL. V 58 zápasech si připsal 145 bodů za 62 gólů a 83 asistencí. Ve vynikajícím světle se představil také na přelomu roku na juniorském světovém šampionátu ve Švédsku, kde byl čtvrtý v kanadském bodování. Zatím úspěšně tak vyvrací pochybnosti o tom, že by mohl mít problémy kvůli své nepříliš velké postavě. "Čísla však nelžou. Má velký talent a celkově si myslím, že v ofenzivě je vynikající. Především má okolo branky hodně rychlé ruce," pochválil Kanea Savard.

Kane, který si v pondělí navlékl dres s číslem 88, si z očekávání a případného tlaku starosti nedělá. "S touto pozicí (jedničky draftu) je vždy nějaký tlak spojen, ale já to naopak vítám, neboť pod tlakem hraji ještě lépe," řekl Kane, jehož však bude nejprve čekat boj o místo na soupisce Blackhawks. "Moc bych se chtěl dostat do týmu a byl bych hodně zklamaný, kdyby se to nepovedlo," dodal Kane. "Lidé okolo hokeje, od nichž získávám informace, říkají, že podle nich je již připravený hrát," uvedl Savard.

Reklama

Související témata: