Hlavní obsah

Hašek se prý dohodl na nové smlouvě s Detroitem

DETROIT

Český hokejový brankář Dominik Hašek se údajně dohodl s Detroitem na nové smlouvě. Pode zámořských médií by si měl olympijský vítěz z Nagana vydělat 2,5 miliónu dolarů plus případný milión navíc v bonusech za postup do play-off. K podpisu smlouvy by mělo dojít koncem týdne. "Když se podívám, že do branky máme Haška a Osgooda, nemám o příští sezónu strach," řekl manažer Detroitu Ken Holland.

Článek

Pokud by se informace ze zámoří potvrdily, dvaačtyřicetiletý gólman, který v roce 2002 pomohl Detroitu k triumfu ve Stanley Cupu, by si oproti předchozí sezóně výrazně polepšil. V uplynulém ročníku si Hašek vydělal 1,65 miliónu dolarů, z toho 900 tisíc za postup do semifinále play-off NHL.

Manažer Holland má v posledních dnech opravdu napilno. O sobotní půlnoci se totiž roztočí hektický kolotoč ohledně podepisování volných agentů. Těmi se z mužstva Rudých křídel stanou právě Dominik Hašek, elitní obránci Mathieu Schneider s Danny Markovem a kontroverzní útočník Todd Bertuzzi.

Zámořská média spekulují o tom, že bude pro Hollanda nejtěžší udržet důležitého beka Schneidera. Detroit má totiž finanční rezervu, na obnovení kontraktů s volnými agenty, asi 10 miliónů dolarů do předpokládaného platového stropu. Výše stropu se mimo jiné odvozuje od příjmů ligy za poslední sezónu a bude brzy ohlášena vedením NHL. Očekává se, že se bude pohybovat mezi padesáti a jednapadesáti milióny.

Vyjednávání o Schneiderově smlouvě totiž značně ztížily podmínky nových kontraktů, které dostali například Kimmo Timonen ve Philadelphii (6,3 miliónu dolarů), či Andrej Markov v Montrealu (5,75 miliónu dolarů). Schneider sice prohlásil, že je pro možnost setrvání v ´Hockeytownu´ ochoten jít s cenou dolů, ale stěží pod hranici pěti miliónů.

Tod Bertuzzi by mohl být k mání za částku okolo dvou miliónů dolarů, čímž by byl Hollandův rozpočet vyčerpán a jemu by stále chyběl jeden obránce. "Jisté je, že naší prioritou je Dominik Hašek," uvedl k zamotané situaci Holland a dodal: "S ním pracujeme na tom, abychom našli finanční kompromis, se kterým budou moci žít obě strany."

Reklama

Související témata: