Hlavní obsah

Hamrlík: Mojí prioritou je zůstat v Kanadě, ta je hokejovější

Hokejový obránce Roman Hamrlík zatím netuší, zda bude i příští sezónu NHL hrát za Calgary a čeká na nabídku smlouvy. Český reprezentant si momentálně užívá pobyt v Čechách a má za sebou i dovolenou v Egyptě. V rozhovoru pro deník Právo Hamrlík vykládal o posledním play-off NHL, formě Dominika Haška, nebo kontorverzním trenérovi Keenanovi.

Článek

V minulé sezóně se vám v Calgary dařilo, dokonce jste si vytvořil rekord v bodování plus/minus za celou zámořskou kariéru. Patřil minulý ročník k vašim nejlepším?

Individuálně jsem byl hodně spokojený. Hrál jsem víc, než jsem čekal.

Znovu jste si vyzkoušel i play-off, ale plány vám už v 1. kole překazil Detroit. Zavládlo u Flames velké zklamání?

Měli jsme na víc a mohlo to být určitě lepší. Detroit jsme klidně mohli vyřadit. Naším cílem bylo jít dál.

V čem byl Detroit lepší?

Spíš bych řekl šťastnější, jako mančaft asi chtěli to vítězství víc. Hlavně když hráli doma, tak byli výborní, my si to pokazili několika vyloučeními a Detroit má jedny z nejlepších přesilovek v NHL. Nesmím taky zapomenout na Hašana. Ten jim zachytal velice dobře.

Překvapilo vás, v jaké byl Hašek formě?

Ani ne, on se i v těch svých letech dokáže skvěle připravit. V základní části jsem byl rád, jak se mu daří. Kdyby Detroit neměl Haška, tak měl velké problémy.

Neublížil trochu Calgary hektický závěr základní části, kdy se na vaši pozici zajišťující play-off mohutně dotahovalo Colorado?

Ten konec byl špatný, trápili jsme se a pak se to přeneslo do play-off. Některé týmy jsou spokojené, když do vyřazovacích bojů postoupí. My ale měli větší ambice, takže se v Calgary dají čekat velké změny.

Jedna velká už nastala, na post kouče byl dosazen legendami opředený Mike Keenan.

Od spoluhráčů a známých, které trénoval, vím, že to je hodně tvrdý kouč, co taky mívá dost úletů. Mně ale skončila smlouva, takže ještě netuším, kde budu vlastně příští sezónu hrát.

Nějaká předběžná dohoda s Calgary o prodloužení vaší smlouvy neexistuje?

Trochu jsme se bavili s agentem, ale konkrétně nic nevím, s manažerem Sutterem jsem nemluvil. V Calgary se mi líbí, rád bych zůstal. Mužstvo podle mě má na to, aby získalo Stanley cup. Teď je ale na Flames, aby mi udělali nabídku.

Údajně se o vás taky zajímá Edmonton.

Vy víte víc než já! Zajímalo by mě, jak se k těm zprávám dostáváte?

Prý potřebují konstruktivního beka, jakým byl u nich v předminulé sezóně Pronger.

Já už v Edmontonu hrál a nevadilo by mi to. Mojí prioritou je Calgary, ale hlavně chci zůstat v Kanadě. Dá se to srovnat s fotbalem v Anglii. Když hrajete v Kanadě, tak si to užíváte. V některých městech v USA hokej ani moc lidí nezajímá. Uvidíme co Calgary, ale kdyby mi Edmonton nabídl slušnou smlouvu, tak bych neváhal.

Jasno budete mít za pár dnů, jak zatím zaháníte nervozitu?

Vrátil jsem se z dovolené v Egyptě, takže mě čeká hlavně trénink. Tenis s bráchou, rozmlátit pár raket, pak led a zpátky do NHL. Teď mi ale hokej vůbec nechybí. S kamarády si můžu dát pivko, pokecat. Léto bych chtěl prodloužit tak o tři měsíce.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články