Hlavní obsah

Messier, Francis, MacInnis a Stevens byli zvoleni do Síně slávy NHL

TORONTO

Do hokejové Síně slávy míří "fantastická čtyřka". Ve čtvrtek byli mezi hokejové legendy vybráni útočníci Mark Messier, Ron Francis a obránci Al MacInnis se Scottem Stevensem. Všichni dohromady získali celkem 12 Stanley Cupů, Messier je navíc druhý nejproduktivnější hráč historie NHL, Francis čtvrtý.

Foto: internet

Mark Messier v dresu New York Rangers

Článek

"Dnes zvolení hráči zosobňují hokejovou dokonalost," prohlásil po oznámení jmen komisionář zámořské soutěže Gary Bettman. Spolu se čtyřmi hráči byl do Síně slávy zvolen i viceprezident NHL Jim Gregory. Výběrová komise naopak mezi hokejové legendy nepustila Adama Oatese, Igora Larionova a Clauda Lemieuxe.

"Jsem velmi poctěn, že jsem byl zvolen společně s takovými hráči," řekl Messier,který během úspěšné kariéry získal šest Stanley Cupů a v historickém bodování NHL má víc bodů pouze jeho někdejší spoluhráč ze slavné éry Edmontonu Oilers Wayne Gretzky. Kapitán, jak se Messierovi přezdívá, během pětadvacetileté kariéry nastupoval za Edmonton, New York Rangers a Vancouver a nasbíral 1887 bodů za 694 gólů a 1193 asistencí.

Francis je v pořadí nejproduktivnějších hráčů na čtvrtém místě, dvakrát se radoval z triumfu ve Stanley Cupu a třikrát získal Lady Byng Trophy, cenu pro nejslušnějšího hráče.

MacInnis, někdejší obránce Calgary Flames, se kterým také získal Stanleyův pohár, odehrál stejně jako Francis v NHL 23 sezón, v pořadí historického bodování obránců mu patří třetí místo. Jednoho z nejlepších beků v NHL proslavila velmi tvrdá střela příklepem.

Na Stevense budou hokejoví fanoušci vzpomínat nejen díky zisku tří Stanley Cupů s New Jersey Devils, ale hlavně díky velmi tvrdým zákrokům.

Reklama