Hlavní obsah

Rachůnek věří, že bude dále hrát v NHL

ZLÍN

Hokejový obránce Karel Rachůnek věří, že i v příští sezóně bude hrát v NHL. A to i přesto, že vedení New Yorku Rangers s ním v minulých dnech neprodloužilo kontrakt a zlínský odchovanec se stal nechráněným volným hráčem.

Foto: REUTERS/Jessica Rinaldi

Karel Rachůnek si po neprodloužení smlouvy v New Yorku Rangers hledá v zámoří nové angažmá.

Článek

"Samozřejmě, že mě to mrzí, ale vzhledem k posledním jednáním o nové smlouvě mě to ani příliš nepřekvapilo," uvedl Rachůnek, který oficiálně nezná důvod ukončení spolupráce s Rangers. "Vše je o financích. Nevím, jaké mají Rangers plány, koho mají v hledáčku. Už to neřeším," řekl zkušený obránce.

Protože kluby NHL do 1. července, kdy bude oficiálně zahájen trh s volnými hráči, nemohou s možnými adepty jednat, Rachůnek zatím netuší, kdo by jej mohl oslovit. "Snad se nějaký kontrakt v NHL mému manažeru podaří dojednat," věří šestadvacetiletý bek, kterého údajně oslovily i celky z ruské superligy. Mluví se především o Jaroslavli, za kterou hrál před svým loňským návratem do zámoří. "Tuto variantu ještě nechávanou otevřenou. Přednost má NHL," uvedl Rachůnek.

Zahraje si MS v inline hokeji

O zpestření letní přípravy se v jeho kalendáři často stará inline hokej. Po zisku českého titulu s Prozaxem Zlín byl nominován do české reprezentace pro nadcházející světový šampionát ve Španělsku. "Ve skupině nás v podobě Kanady a domácího týmu čekají velmi těžcí soupeři. Navíc tam bude určitě velké horko. Každopádně se opět pokusíme o titul," řekl Rachůnek, který ještě před odjezdem na jih Evropy stihl s kamarády sehrát v Otrokovicích exhibiční tenisový turnaj. "Tenis není zrovna sport, který bych miloval. To už raději hraji squash a badminton. V přípravě si však nevybírám a dělám téměř vše," prohlásil.

Dovolenou u moře v létě neplánuje. Čas na odpočinek si prý už vybral v závěru sezóny, kdy musel léčit postranní vazy kolena. "Nyní se snažím většinu času věnovat přípravě," uvedl Rachůnek.

Reklama