Hlavní obsah

Hašek se s Detroitem stále nedohodl na nové smlouvě

DETROIT

Brankář Dominik Hašek stále jedná s vedením hokejového klubu Detroit Red Wings o nové smlouvě. V předvečer otevření trhu s volnými hráči, kterým by se Hašek také stal, vyjádřil generální manažer Rudých křídel Ken Holland v otázce dohody s dvaačtyřicetiletým gólmanem podle agentury AP "opatrný optimismus".

Článek

Podle dřívějších zpráv zámořských médií by si měl olympijský vítěz z Nagana podle nového kontraktu vydělat 2,5 miliónu dolarů plus případný milión navíc v bonusech za postup do play-off. Tím by si Hašek, který v roce 2002 pomohl Detroitu k triumfu ve Stanley Cupu, oproti uplynulé sezóně s celkovým výdělkem 1,65 miliónu dolarů výrazně polepšil.

"Myslím, že jsme blízko. Máme podobné představy, ale zatím jsme to nedotáhli k podpisu. Myslím ale, že najdeme férový kompromis pro obě strany. Chceme Dominika v naší brance. To je naše priroita. V téhle záležitosti jsem optimistou," citoval Hollanda deník Detroit Free Press.

Kluby NHL mají ode dnešního poledne zámořského času možnost získat nechráněné volné hráče od svých soupeřů. Detroit jedná vedle Haška o nových smlouvách také s obráncem Mathieum Schneiderem a útočníkem Toddem Bertuzzim.

Reklama

Související témata: