Hlavní obsah

F. Kaberle doufá, že se během léta stihne doléčit

Hokejový obránce František Kaberle sice během víkendu řádil na tenisových kurtech v Olomouci a Prostějově, kde spolu s bratrem Tomášem vyhrál počtvrté exhibiční turnaj Jágr Teamu, stále ale pociťuje následky operace ramene. „Abych se přiznal, tak ještě stoprocentně fit nejsem,“ říká Kaberle v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Hokejoví bratři Tomáš (vlevo) a František Kaberleovi.

Článek

Zúčastnil jste se olomoucké a prostějovské tenisové exhibice Jágr Teamu, takže jste už po operaci ramene v plné zátěži?

Po sezóně jsem si dal jen tři týdny volno a od té doby jedu naplno. Denně jsem v posilovně, běhám a nebo jezdím na kole. Do toho jako doplněk občas přichází tenis, který jsem si bezvadně zahrál i na exhibici Jágr Teamu.

Takže vás už rameno nijak nelimituje?

Abych se přiznal, tak po loňské náročné operaci ještě stoprocentně fit nejsem. Můj cíl je dát se za další dva měsíce dohromady úplně a od toho se všechno bude odvíjet.

Jaké vás trápí problémy? Neznepokojuje vás to, že vše trvá příliš dlouho?

Pořád mě rameno bolí, ovšem lékaři mě upozorňovali, že s kloubem budu mít ještě nějaký čas problémy. Podle jejich názoru to byla docela složitá operace. Opravdu doufám, že se ve zbytku letní přípravy stihnu zcela vyléčit.

Vy určitě vzhledem k výsledkům Caroliny i svému zranění budete chtít na minulou sezónu spíše zapomenout.

Celkově to bylo velké zklamání. Po zisku Stanley Cupu jsme v další sezóně nepostoupili ani do play-off, takže logicky z toho moc dobrá nálada nevládla ani v klubu. Ale je pravda, že to vše musíme co nejrychleji hodit za hlavu a dívat se dopředu. Je třeba se kvalitně připravit na další rok, dobře začít sezónu a pak se zase uvidí, co z toho vzejde.

O postup do Stanley Cupu jste bojovali i s Torontem, za které hrál váš bratr. Hodně jste se navzájem popichovali?

Bylo to hrozně vyrovnané, dlouhou dobu jsme se drželi na příčkách zajišťujících play-off jak my s Carolinou, tak bráchovo Toronto, ale nakonec jsme se tam nedostali ani jeden. Hecování tam na dálku samozřejmě bylo dost, jenže to dopadlo špatně.

Vaše poslední sezóny provázely samé úspěchy, tituly mistrů světa, olympijské medaile, získal jste Stanley Cup. Letos jste zůstali s bratrem bez trofeje a ještě končili zranění. Pamatujete takový rok?

Co se dá dělat, tak to chodí. Do nároďáku jsme nemohli, já byl po operaci ramene, brácha se zotavoval po otřesu mozku, a tak nám lékaři přikázali, abychom se teď hlavně soustředili na uzdravení. Máme na to celé léto, proto k tomu přistupujeme hodně odpovědně a moc už raději na tu minulou sezónu ani nemyslíme. Tomáš už je v pohodě, moje rameno se léčí pomaleji.

Přitom vám oběma se zdravotní problémy zatím v kariéře docela vyhýbaly.

Brácha nikdy takové zranění neměl, já měl dříve problémy s třísly, ale i pro mě to byl první velký úraz. Přiznám se však, že jsem jenom čekal, kdy to přijde, protože mě rameno bolelo už dost dlouho. Byla to asi je otázka času, kdy půjdu na operaci.

Zajímáte se teď o to, co se děje v zámoří?

Prostřednictvím internetu to sleduji hodně. Dostáváme od hráčské asociace pravidelně e-maily ve chvíli, kdy nějaký hráč přestoupí, anebo podepíše nový kontrakt. Takže díky tomu jsme pořád pěkně v obraze.

Jste tedy i trochu nervózní, kdo posílí a jakou podobu bude mít kádr Caroliny?

Je to napínavé. Teď jsou výměny hráčů ještě obvyklejší, protože každý klub se potřebuje vejít do platového stropu, takže se toho v zámoří děje dost zajímavého. Myslím, že novinky z NHL hltají hlavně během léta všichni hráči.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články