Hlavní obsah

Teď jsme silnější, pochvaluje si Jágr nové posily Rangers

Kapitána New York Rangers Jaromíra Jágra potěšil příchod elitních útočníků Scotta Gomeze a Chrise Druryho, které klub získalo jako volné hráče. Česká hvězda však lituje, že se vedení nepodařilo udržet Michaela Nylandera, jehož spolupráci v uplynulém ročníku NHL si Jágr pochvaloval. Švédský centr se rozhodl pokračovat ve své kariéře v kanadském Edmontonu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jaromír Jágr.

Článek

"Jsem z toho trochu zklamaný. Byli jsme sehraní, věděli jsme, co můžeme jeden od druhého čekat," řekl Jágr televizi Nova. Nylander se stal posilou Edmontonu. Z jeho odchodu neměl radost ani další český útočník Rangers Martin Straka. "Byla to naše klíčová postava, sám jsem se tomu divil," uvedl Straka.

Jinak však mají oba olympijští vítězové z Nagana pocit, že Rangers budou díky příchodu ofenzivních hvězd v příští sezóně silnější. "Určitě. Potřebujeme získat ještě jednoho obránce, abychom mohli pomýšlet na nejvyšší mety," prohlásil Jágr. "Teď máme velkou šanci se někam dostat," věří Straka.

Bude to muset klapat

Letos Rangers vypadli v druhém kole play-off s Buffalem, za které tehdy nastupoval Drury, jenž podepsal v newyorském klubu pětiletou smlouvu. Gomez se upsal celku z Manhattanu dokonce na sedm sezón a v příštím ročníku si vydělá deset miliónů dolarů, stejně jako Daniel Briere z Philadelphie. Oba tak připraví Jágra o pozici nejlépe placeného hráče NHL, která patřila kladenskému odchovanci od roku 1999.

"Určitě jsou to velké posily, dalo se to očekávat," řekl Jágr k úspěšným nákupům generálního manažera Glena Sathera. "Nikdy nevíš, třeba to bude klapat, třeba ne. Ale bude to muset klapat, protože ti hráči jsou podepsaní na dlouhou dobu," prohlásil s úsměvem Jágr, jenž má v Rangers kontrakt ještě na jednu sezónu.

Reklama