Hlavní obsah

Nylander se vrací do Washingtonu, Bertuzzi se upsal Anaheimu

WASHINGTON/ANAHEIM

Švédský hokejista Michael Nylander, oblíbený centr Jaromíra Jágra v New York Rangers, bude podruhé v kariéře působit ve Washingtonu. Čtyřiatřicetiletý útočník podepsal v americké metropoli čtyřletou smlouvu, díky níž si podle kanadské televize TSN vydělá 19,5 miliónu dolarů. Kontroverzní útočník Todd Bertuzzi podepsal dvouletou smlouvu s posledními vítězi Stanley Anaheim Ducks. Vydělá si osm miliónů dolarů.

Foto: REUTERS/Ray Stubblebine

Michael Nylander (vpravo) už po boku Jágra nastupovat nebude

Článek

"Je hezký pocit, když si vítězové Stanley Cupu pro mě najdou místo," uvedl v rozhovoru s novináři dvaatřicetiletý Bertuzzi, jenž v uplynulém ročníku nastoupil k sedmi utkáním za Floridu a následně k osmi za Detroit.

Rodák z ontarijského Sudbury se v Anaheimu setká s generálním manažerem Brianem Burkem, pod nímž už hrál ve Vancouveru. Právě v dresu Canucks zaznamenal Bertuzzi životní sezónu 2002/03, v níž nasbíral 97 bodů.

V březnu 2004 nicméně "proslul" brutálním faulem na Stevea Moorea, jemuž zlomil krční obratle. Bertuzzi poté dostal trest do konce sezóny a nemohl hrát hokej ani v následujícím ročníku, kdy byla v NHL výluka. Bertuzzi zahájil svou kariéru v New York Islanders, dosud v NHL odehrál 725 zápasů, v nichž vstřelil 226 gólů a připsal si 314 asistencí.

Žádný Edmonton, Nylander si vybral Washington

Navzdory Jágrovu přání, aby tým jeho dvorního centra udržel, pustili Rangers Nylandera poté, co podepsali lukrativní víceleté kontrakty se Scottem Gomezem a Chrisem Drurym. Rodák ze Stockholmu měl podle pondělních spekulací zámořských médií namířeno do Edmontonu, nakonec však zakotvil v týmu Capitals.

Nylander, účastník 13 velkých akcí v týmu Tre Kronor, už ve Washingtonu působil v letech 2002-2004. V NHL už vedle Capitals a Rangers oblékal také dresy Hartfordu, Calgary, Tampy Bay, Chicaga a Bostonu. Útočník se zkušenostmi ze švédské, finské, ruské a švýcarské ligy odehrál v elitní zámořské soutěži 808 zápasů, v nichž nasbíral 189 gólů a 420 asistencí.

Minulá sezóna byla jeho nejúspěšnější v kariéře, díky 83 bodům byl za Jágrem druhým nejproduktivnějším hráčem Rangers.

Reklama