Hlavní obsah

Buffalo bude hledat nové lídry, je to šance i pro Kotalíka

BUFFALO

V poslední sezóně získali hokejisté Buffala Sabres Prezidentovu trofej pro nejlepší tým základní části NHL a byli jedním z největších překvapení soutěže. V následujícím ročníku ale zřejmě na podobné ambice mohou zapomenout. Klub opustili klíčoví útočnící týmu Chris Drury a Daniel Briere, aniž by se mužstvo adekvátně posílilo. Nespokojenost s hráčskými změnami dali kromě fanoušků najevo i hokejisté Buffala ze stávajícího kádru.

Článek

"Je to k vzteku, že odešli," nebere si servítky obránce Toni Lydman. "Byli to skvělí hokejisté a dobří spoluhráči, byli velkou součástí týmu. Bude pro nás výzvou uspět i bez nich," dodal. Optimisticky to vidí další obránce Brian Campbell: "Pořád je tu jádro dobrých mladých hráčů a máme skvělého gólmana," uklidňuje fanoušky.

Na mysli měl samozřejmě brankářskou jedničku Sabres Ryana Millera, který má za sebou vydařenou sezónu. "Pro kluky to byla rána, ale doufám, že se nás odchody Druryho a Briera příliš nedotknou. Pořád je v týmu dost talentu a i já ze sebe teď budu muset vydat to nejlepší. Bude třeba najít nové lídry," myslí si Miller.

Velká šance pro Kotalíka?  

Jedním z nich by mohl být i Aleš Kotalík. "Jsem připraven převzít větší roli, ale nahradit tyhle dva hráče je téměř nemožné," řekl český útočník deníku Buffalo News. Odchody dvou hvězd jej nijak netěšily. "Cítím se jako asi každý fanoušek Sabres, je to frustrující. Je nepříjemné sledovat, jak se ostatní týmy posilují, zatímco náš kádr slábne," tvrdí.

Možná bude podle něj potřeba změnit herní filozofii mužstva. "Těžko říci, asi to bude trochu jiný tým. Ale pořád jsou tu ještě nějací volní hráči, kteří by mohli přijít," připomíná stav na hráčském trhu. Ta opravdu velká jména však už byla takřka rozebrána.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články