Hlavní obsah

Rachůnek bude hrát za rivaly z New Jersey

NEW JERSEY

V pořadí třetí klub NHL si od nové sezóny vyzkouší český hokejový obránce Karel Rachůnek. Po působeních v Ottawě a New York Rangers se jako volný hráč dohodl na angažmá v dresu největších rivalů Jezdců New Jersey Devils. V klubu podepsal roční smlouvu za 1,5 miliónu dolarů. Novou posilou Ďáblů je také litevský útočník Dainius Zubrus.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Karel Rachůnek (vlevo) v reprezentačním dresu

Článek

Devětadvacetiletý Zubrus podepsal s New Jersey dokonce šestiletou smlouvu v celkové výši 20,4 miliónu dolarů a společně s Rachůnkem má zacelit mezery po odchodu Scotta Gomeze a Briana Rafalskiho. Zubrus by dokonce mohl hrát prvního centra týmu v útoku s Patrikem Eliášem a Brianem Giontou.

"Nešlo o to sehnat rychle náhradu za Gomeze, Zubrus byl už dávno na našem seznamu vytipovaných posil. Je to univerzální hráč, může hrát ve středu útoku, nebo i klidně napravo či nalevo," pochvaluje si novou akvizici generální manažer Devils Lou Lamoriello pro deník The Star-Ledger.

"Nepřemýšlím o tom, kdo by mohl koho nahradit, soustředím se na sebe. Věřím tomuto týmu a v jeho úspěšnost," řekl Zubrus. Zkušený útočník má za sebou už deset sezón v NHL a většinu kariéry strávil ve Washingtonu, kde hrál v jednom útoku s Alexanderem Ovečkinem. Na konci poslední sezóny působil v Buffalu.

Chtějí ještě dva obránce

Také Rachůnek byl hráč, kterého New Jersey delší dobu sledovali. "Jeho styl hry se nám líbí, dobře pracuje s pukem. Máme pocit, že se bude ještě zlepšovat, pořád je ještě poměrně mladý. Má na to být jedním z našich čtyř elitních obránců," řekl Lamoriello na adresu českého beka, který momentálně tráví dovolenou ve Španělsku.

New Jersey  chce získat do svých služeb ještě další dva obránce. Především pracuje na návratu Sheldona Souraye, který kdysi v dresu Devils v NHL začínal. Souray hrál naposledy za Montreal, kde pobíral plat ve výši 2,43 miliónu dolarů.

Reklama

Související témata: