Hlavní obsah

Drury s Gomezem soupeřili v Rangers o číslo dresu

NEW YORK

Nové hvězdné posily hokejistů New York Rangers Chris Drury a Scott Gomez mají za sebou slavnostní přivítání v novém působišti. V pondělí byli představeni na tiskové konferenci, přičemž oba útočníci přišli v dresech Rangers s třiadvacítkou na zádech. Stejné číslo totiž Gomez oblékal v předchozím působišti New Jersey a Drury pro změnu v Buffalu. A ani jeden z nich neměl v úmyslu se své oblíbené číslovky vzdát.

Foto: www.newyorkrangers.com

Chris Drury (druhý zleva) a Scott Gomez ve společnosti generálního manažera Rangers Sathera (vlevo) a trenéra Renneyho

Článek

Za oba hráče tak nakonec dilema o budoucím čísle na dresu vyřešil prezident a generální manažer Glen Sather. Místo koruny za ně stylově "hodil pukem" a vítězem se stal Drury. "Když jsem slyšel, že do Rangers přijde také Chris Drury, byl jsem nadšený. Ale teď když má moje číslo, tak si to celé pokazil," reagoval v legraci Gomez na ztrátu své třiadvacítky.

Drury i Gomez jsou si hodně podobní i kromě oblíbeného čísla. Oba jsou Američané a hráli společně za reprezentaci na olympiádě, oba také vlastní Stanley Cup. Gomez jej vyhrál s New Jersey dvakrát, Drury se radoval v roce 2001 v dresu Colorada. A oba jsou také střední útočníci, což vyvolává další dohady o tom, kdo bude v New Yorku prvním centrem po boku Jaromíra Jágra. Trenér Tom Renney má na důležité rozhodnutí tři měsíce.

Gomez probíral změnu s Holíkem

Gomez se stal v historii NHL dalším z hvězdných hráčů, kteří přišli do Rangers z týmu velkého a blízkého rivala New Jersey. V minulosti to byli například Bruce Driver, John MacLean a český útočník Bobby Holík, s kterým Gomez mimochodem svůj přesun probíral. "New York nabízí všechno - skvělé město, atmosféra..Je tady velký tlak, ale o to to bude zajímavější," myslí si Gomez.

Drury vyrostl jako fanoušek Rangers v městě Trumbull, asi 41 mil od tréninkového centra Jezdců a Madison Square garden pro něj měla vždy zvláštní kouzlo. Možnost hrát za slavné Rangers proto nakonec převážila oproti možnému setrvání v Buffalu. "Je to něco jako, kdyby mohl kluk z Rochesteru hrát za Sabres," snažil se připodobnit.

Příchody Gomeze a Druryho pasují rázem Rangers na jedny z favoritů příští sezóny a oba hráči věří v úspěch. "Myslím, že tohle mužstvo je připraveno vyhrát. Už v téhle sezóně se jim dost dařilo," tvrdí Gomez. "Jsme teď o dost silnější, právem se můžeme řadit mezi kandidáty na Stanley Cup," přidal se kouč Renney.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články