Hlavní obsah

Hudler má novou smlouvu v Detroitu, Průcha v Rangers

Útočník Jiří Hudler zůstane další dva roky v Detroitu Red Wings. Jeden z nejlepších klubů v NHL podepsal s třiadvacetiletým českým hokejistou novou smlouvu na dva roky, jejíž podmínky nebyly zveřejněny. Vedení New Yorku Rangers ve čtvrtek oznámilo, že se dohodlo na podmínkách nové smlouvy s útočníkem Petrem Průchou.

Článek

Hudler má za sebou nejvydařenější sezónu v zámoří. V kádru letošního finalisty Západní konference, nabitém hvězdami, dostal konečně prostor a odehrál 76 zápasů. Vstřelil v nich 15 gólů, přidal deset asistencí a svými výkony si řekl o nový kontrakt.

"Bylo pro nás důležité jej udržet. Je to mladý hráč, který, i když nepatří do elitních pětek, dokázal dát 15 branek. V mladém věku se střelecky prosadil už v české extralize i v soutěži AHL," prohlásil na Hudlerovu adresu generální manažer klubu Ken Holland.

Do zámoří odešel vsetínský odchovanec v roce 2003, ale až do loňského podzimu hrál většinou jen na farmě v Grand Rapids. Po skončení poslední sezóny se stal chráněným volným hráčem. V týmu už se nepotká s Robertem Langem, jenž novou smlouvu nedostal, o dalším pokračování kariéry Dominika Haška by se mohlo rozhodnout v brzké době.

Průcha stráví i třetí sezónu v Rangers

Petr Průcha bude v NHL i nadále oblékat dres ambiciózního týmu Rangers. Hokejový klub z New Yorku dnes oznámil, že se s čtyřiadvacetiletým útočníkem dohodl na podmínkách nové smlouvy, bližší podrobnosti ale neuvedl. Průchu tak čeká po boku Jaromíra Jágra a dalších hvězd z Manhattanu třetí sezóna.

Průchovi první rok v NHL náramně vyšel; díky 30 gólům patřil mezi nejlepší nováčky sezóny. V následujícím roce se mu sice tolik nevedlo, ale s 22 brankami byl pořád pátým nejlepším střelcem Jezdců. Bývalý hráč Pardubic a mistr světa z Vídně 2005 v uplynulém ročníku odehrál celkem 79 zápasů a nasbíral v nich 40 kanadských bodů.

Reklama

Související témata: