Hlavní obsah

Útočníci Guerin a Comrie posílí hokejisty Islanders

NEW YORK

Hokejoví útočníci Bill Guerin a Mike Comrie budou v příští sezóně NHL oblékat dres New Yorku Islanders. Guerin podepsal s klubem dvouletou smlouvu, která mu zaručuje roční příjem 4,5 miliónu dolarů. Comrie má roční kontrakt, jehož finanční podmínky nejsou známy.

Článek

Šestatřicetiletý Guerin, který startoval v americkém týmu na třech olympijských hrách, působil v uplynulé sezóně v St. Louis a San Jose a nastřílel celkem 36 branek. Comrie pomohl dvaadvaceti góly Ottawě až do finále Stanleyova poháru. Oba hráči by newyorskému klubu měli pomoci zacelit díry v sestavě po odchodech Ryana Smytha, Jasona Blaka, Richarda Zedníka, Viktora Kozlova a Alexeje Jašina.

"Generální manažer Garth Snow mě poprvé kontaktoval v neděli a vše vypadalo dobře. Majitel chce vyhrávat a Garth zde chce vybudovat vítězný tým. Moje rodina i já jsme rádi, že jdeme na Long Island," řekl Guerin, který v základní části NHL dosud odehrál 1026 zápasů, v nichž nasbíral 719 kanadských bodů "Všichni vědí, že je to velký profesionál a navíc velmi dobrý hráč. Dal 36 gólů v minulé sezóně. Jsem rádi, že se rozhodl jít k nám," uvedl Snow na adresu čtyřnásobného účastníka Utkání hvězd NHL.

Šestadvacetiletý Comrie má na svém kontě 386 duelů v NHL, ve kterých nasbíral 262 kanadských bodů. Dvakrát se radoval s Kanadou ze zisku titulu mistra světa. "Chtěli jsme ho získat, protože si jej vybral trenér Ted Nolan. Jsme si jisti, že přinese do naší hry kreativitu a má potenciál stát se jedním z nejlepších centrů," řekl Snow.

Reklama