Hlavní obsah

Toronto přišlo o kapitána Tavarese, má zlomený prst

Toronto

Hokejisté Toronta se budou muset v NHL obejít minimálně dva týdny bez kapitána Johna Tavarese. Devětadvacetiletý útočník má zlomený prst. Zranění utrpěl ve středečním utkání na ledě Washingtonu, pravděpodobně poté, co ho svou střelou zasáhl ve třetí třetina spoluhráč Morgan Rielly. Tavares přesto při dalším střídání skóroval.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Hokejisté Toronta se budou muset v NHL obejít minimálně dva týdny bez kapitána Johna Tavarese.

Článek

Stav zranění jedné z největších hvězd soutěže bude po dvou týdnech přezkoumán, je ale zřejmé, že přijde o zbývajících šest utkání Maple Leafs v říjnu. V dosud odehraných osmi zápasech sezony si Tavares připsal sedm bodů za tři góly a čtyři nahrávky.

Tavares byl v úvodu ročníku jmenován novým kapitánem týmu a stalo se tak po jeho první sezoně v týmu Toronta, s nímž loni jako volný hráč po odchodu z New York Islanders podepsal sedmiletou smlouvu na 77 milionů dolarů. V základní části minulého ročníku odehrál všech 82 zápasů a zaznamenal 88 bodů (47+41). V sedmi bitvách play off přidal dva góly a tři nahrávky.

Celkem má Tavares na kontě v základní části NHL 759 startů a 76 bodů díky 322 vstřeleným brankám a 394 asistencím. Ve vyřazovacích bojích zasáhl do 31 zápasů a nasbíral 27 bodů (13+14).

Reklama

Související témata: