Hlavní obsah

Kaberle ještě operované rameno cítí, ale už se to zlepšuje

PRAHA

Loňskou sezónu nebude český hokejový obránce František Kaberle řadit mezi své nejúspěšnější. Přestože do ni pětinásobný mistr světa vstupoval s týmem Caroliny jako obhájce Stanleyova poháru, nepostoupil ani do play-off a 33letý bek navíc většinu sezóny promarodil. Ještě před jejím začátkem totiž musel na operaci s pravým ramenem, do hry se vrátil až v únoru a stihl tak odehrát jen 27 zápasů.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

František Kaberle se Stanley Cupem

Článek

"Stále to ještě bolí, ale snad se to už zlepšuje. Například, když hraji tenis, tak cítím, jak mi rameno tuhne a musím si ho protahovat. Od začátku letní přípravy se to ale hodně zlepšuje, i když stoprocentní to ještě není," řekl Kaberle ČTK. Podle lékařů však jeho stav odpovídá vážnosti zákroku. "Byla to velká komplexní operace. Přidělávali mi tam i biceps. Prý to chce rok," uvedl slavný kladenský odchovanec.

Poté, co Carolina nepostoupila do play-off, se dokonce objevily informace, že Kaberle bude muset na operaci ještě jednou. Podle hráče se však nezakládaly na pravdě. "Před odjezdem do Evropy mi dělali rentgen a prý to vypadá dobře. Nevím ale, co by se s tím dělalo, kdyby to stále bolelo," přiznal.

Do zámoří se vrátí brzy kvůli potomkovi

Již nyní je jisté, že zvýšenou péči lékařů bude využívat i při začátku další přípravy v zámoří. Již při odletu do Evropy ho totiž připravili na to, že bude dostávat tři týdny speciální injekce. "V rameni mi chybí mazivo. Možná proto to ještě bolí," uvažoval Kaberle, jenž se s rodinou zpět za Atlantik vydá už v polovině srpna. Ne však kvůli svému zdravotnímu stavu, ale proto, že s manželkou čekají v říjnu narození druhého potomka. Společně mají již dceru Francesku.

I přes menší zdravotní handicap se již Kaberle plně připravuje na další sezónu, v níž chce dát se spoluhráči zapomenout na poslední nevydařený ročník NHL. V "pošampionské" sezóně se prý na Hurricanes projevila krátká letní přestávka a nedostatek času na regeneraci i na tradiční letní dril.

Na trenérovi reprezentace nezáleží

"Měli jsme hodně krátké léto. Tělo nebylo odpočaté a bylo náchylnější k různým zraněním. My jsme za celou sezónu odehráli jen jedno utkání v kompletním složení, jinak byl pořád někdo zraněný," vysvětlil Kaberle jeden z hlavních důvodů, proč Carolina nedokázala navázat na nejlepší sezónu v historii klubu.

Ofenzivně laděný bek kvůli zdravotním problémům přišel i o start na mistrovství světa v Moskvě. Účastník deseti světových šampionátů se reprezentačního dresu nevzdává. "Kdybych byl zdravý a někdo mi zavolal, tak bych jel. Pořád se někdo ptá, zda má někdo zájem reprezentovat pod tímhle či tímhle trenérem, ale já si myslím, že nezáleží na tom, kdo trénuje. Musí být především chuť reprezentovat," dodal Kaberle.

Reklama