Hlavní obsah

Hejdovi rodina povolila Columbus

PRAHA

Vyjednával o nové smlouvě s Edmontonem, za nějž v premiérové sezóně NHL odehrál 39 utkání, ale nakonec bude obránce Jan Hejda v zámoří pokračovat v dresu Columbusu.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Jan Hejda (vpravo) na archivním snímku v reprezentačním dresu.

Článek

„Nejdříve to vypadalo, že u Oilers zůstanu, jenže oni pak pořád oddalovali dohodu a váhali nad podmínkami, naopak Columbus přišel s bleskovou nabídkou, kterou jsem během hodiny po rodinné poradě přijal, i když to nebylo doma úplně jednoduché,“ vysvětluje 29letý hokejista, s tím, že manželka i dcerka, která začala v Edmontonu chodit do školy, by raději zůstaly v Kanadě.

„Malá Natálka to stěhování dokonce oplakala, ale nakonec mně to obě povolily a řekly, že mám jít tam, kde se mi bude hokejově dařit. Mám je za to moc rád, říká něžně Hejda, jemuž roční smlouva v Columbusu přinese téměř milión dolarů. „O finance až tolik nešlo. Volil jsem jistotu. Už mi docházela trpělivost, jak Edmonton protahoval jednání, také tam při trejdech přicházeli dalších obránci, to v Columbusu by pro mne mohla být příznivější pozice,“ líčí.

„Chtěl jsem sice delší kontrakt, abychom se někde mohli usadit trvaleji, ale manažer Howson slíbil, že když půjde všechno dobře, můžeme už po Vánocích jednat o prodloužení angažmá. Takže mě čeká vlastně zase nováčkovská sezóna, ale snad už bez rituálů pro zelenáče, na ně už jsem dost starý,“ uvažuje Hejda.

Informoval se u Výborného 

"Těší mě taky, že v kabině nás bude zase víc Čechů, mám tu příjemnou zkušenost již z působení v Oilers,“ vítá, že v novém působišti potká hned několik krajanů. Českou kolonii s ním utvoří kapitán reprezentace Výborný, další obránce Klesla, brankář Pöpperle, nově přichází do týmu i centr Novotný a klub si při letošním draftu vybral i Voráčka.

„Už jsem si o Columbusu stihl s Davidem Výborným i promluvit. Potvrdil mi, že kouč Hitchcock je přísný a velmi náročný, ale s hráči jedná na rovinu. Doufám, že získám jeho důvěru. Rád bych týmu pomohl k účasti ve Stanley cupu, na což tam všichni čekají a při letošním posílení to nemusí být nereálné,“ tvrdí Hejda.

Ještě před červnovým návratem ze zámoří stihl dovolenou v Las Vegas, věnoval se i rehabilitaci zraněného ramene, kvůli němuž předčasně ukončil uplynulou sezónu. „Musím to zaklepat, rameno drží, i když jsem s ním zatím do nikoho u mantinelu nevrazil,“ líčí urostlý bek, který teď už doma chodí pilně do posilovny a věnuje se individuálně přípravě na suchu. „Už jsem se domluvil, že od poloviny července bych mohl chodit na led se slávisty,“ uzavírá.

Reklama