Hlavní obsah

Londýn uvítá zahajovací zápasy NHL

LONDÝN

Po devětaosmdesáti odehraných sezónách se hokejová NHL vrátí do místa, kde před 115 lety vznikla trofej pro jejího vítěze. V Londýně se 29. a 30. září uskuteční dvě zahajovací utkání nového ročníku kanadskoamerické soutěže mezi Los Angeles Kings a posledními vítězi Stanley Cupu z Anaheimu. Hokejová NHL už zažila zahajovací zápasy ročníku také v Japonsku.

Článek

Ani pro anglickou metropoli není NHL novou zkušeností,  v roce 1992 zde sehrály přípravné zápasy týmy Chicaga a Montrealu, o rok později se v Londýně utkalo Toronto s New York Rangers. Tentokrát se bude hrát ve zbrusu nové O2 Areně u břehů řeky Temže. Arénu pro dvacet tisíc diváků postavila stejná společnost, která vlastní klub Los Angeles Kings, a počítá se s ní i při olympijských hrách v roce 2012.

Vstupenky na obě hokejová utkání byly k mání od 25 do 65 liber a už jsou všechny prodané. Další sportovní svátek zažije Londýn 10. října, kdy se ve stejné hale utkají týmy NBA Boston Celtics a Minnesota Timberwolves.

Po odehrání zápasů se oba týmy NHL urychleně vrátí do zámoří. Anaheim už 3. října hraje v Detroitu, následně se zastaví v Columbusu a Pittsburghu. První domácí zápas odehrají až 10. října proti Bostonu. Los Angeles hrají doma hned po návratu z Anglie, 6. října se utkají se St. Louis Blues.

Utkání hvězd nového ročníku NHL bude tentokrát hostit Atlanta, zápas se uskuteční 27. ledna. Základní část soutěže skončí 6. dubna, o tři dny později začne play-off. Nový vítěz Stanley Cupu bude znám nejpozději 9. června. Nejvíce utkání v jednom dni je na programu 6. října, kdy budou mít volno pouze dva týmy z celkových třiceti.

Reklama

Související témata: