Hlavní obsah

Višňovský prodloužil smlouvu v Los Angeles a těší se na krajany

LOS ANGELES

Slovenský hokejový obránce Lubomír Višňovský prodloužil o pět let smlouvu s týmem NHL Los Angeles Kings. V klubu by tak měl působit až do konce sezóny 2012/13, protože na následující ročník měl ještě platný kontrakt. Díky nové smlouvě by si měl Višňovský v každé další sezóně vydělat přes pět miliónů dolarů ročně.

Foto: www.lakings.com

Obránce Los Angeles Lubomír Višňovský

Článek

Jednatřicetiletý Višňovský neskrýval po podpisu smlouvy spokojenost. "Jsem velmi šťastný, dává mi to další motivaci pro novou sezónu. Kings mi dali v NHL první šanci. Je to tým, ve kterém chci zůstat," vzkázal obránce z dovolené na Slovensku deníku Los Angeles Times.

V posledním ročníku vynechal kvůli zranění 13 utkání, přesto nasbíral v 69 zápasech 59 kanadských bodů. "Při skládání týmu vždy chcete mít takového obránce s ofenzivními schopnostmi," pochvaluje si generální manažer Los Angeles Dean Lombardi. "Je pro nás velmi důležitý, proto bylo v našem zájmu jej u nás udržet. S hráči jako je Lubo se zlepšují i ostatní v týmu," dodal.

Vedení Los Angeles tak jen potvrdilo své ambice pro příští sezónu, jako nové posily přišly nedávno Višňovského krajané Michal Handzuš a Ladislav Nagy. "S Michalem jsem hrál v juniorských výběrech, a Nagy nám může nastřílet spousty gólů. Klub udělal dobré změny," vyjádřil spokojenost Višňovský, podle kterého by Kings neměli chybět v dalším play-off.

Reklama

Související témata: