Hlavní obsah

Dallas - Ottawa 2:1Faksa pomohl gólem zdolat trápící se Ottawu, Voráček přispěl k demolici Vegas

Aktualizováno

Radek Faksa pomohl brankou k vítězství Dallasu v pondělním utkání NHL nad Ottawou 2:1. Stars se tak dočkali vůbec prvního úspěchu před vlastním publikem v sezoně. Po čtyřech porážkách za sebou zabrala Philadelphia, která vyhrála nad Vegas 6:2 a asistencí k tomu přispěl Jakub Voráček. Ve zbývajících zápasech vyhrál Columbus na ledě Toronta 4:3 po prodloužení a obhájci titulu ze St. Louis zdolali Colorado 3:1.

Foto: Sam Hodde, ČTK/AP

Radek Faksa a Jason Dickinson se radují z branky

Článek
Fotogalerie

Radek Faksa pomohl brankou k vítězství Dallasu v pondělním utkání NHL nad Ottawou 2:1. Stars se tak dočkali vůbec prvního úspěchu před vlastním publikem v sezoně. Po čtyřech porážkách za sebou zabrala Philadelphia, která vyhrála nad Vegas 6:2 a asistencí k tomu přispěl Jakub Voráček.

Dallas měl na kontě z předchozích tří domácích vystoupení na kontě jediný bod a proti Senators se radoval v jedenáctém duelu v ročníku ze třetí výhry. Faksa otevřel skóre utkání 62 vteřin před koncem první třetiny, kdy tečoval střelu Taylora Feduna a připsal si druhý gól v sezoně.

Foto: Jerome Miron, Reuters

Hokejisté Dallasu se radují z branky

V polovině zápasu zvýšil na dvoubrankový rozdíl v přesilové hře Joe Pavelski a Ottawa stihla už jen zkorigovat výsledek 73 sekund před koncem, kdy se prosadil Vladislav Naměstnikov.

Dallas uspěl podruhé za sebou po sobotním vítězství na ledě Philadelphie 4:1. Kouč Jim Montgomery si pochvaloval, že jeho tým odvedl proti Ottawě celý zápas dobrou práci. "Nelíbilo se nám pouze to, že jsme soupeře pustili ve druhé třetině do několika přečíslení. Jinak jsme hráli defenzivně i ofenzivně výborný zápas," prohlásil Montgomery.

VIDEO: Sestřih zápasu Dallas - Ottawa

Jasná nadvláda Flyers

Philadelphia si po sérii neúspěchů spravila chuť proti Golden Knights a po dvou třetinách vedla už 5:0. Na čtyřbrankové kanonádě ve druhém dějství se podílel i Voráček. V 27. minutě si připsal přihrávku u branky Kevina Hayese na 2:0.

Pro Voráčka to byl teprve druhý ze sedmi duelů v sezoně, v kterém bodoval. Poprvé se prosadil po čtyřzápasovém půstu ve středu v Edmontonu, kde ale dvěma góly a asistencí neodvrátil prohru 3:6. Stejnou bilanci měl v pondělí v dresu Flyers rakouský útočník Michael Raffl a tentokrát Philadelphia slavila.

Foto: Matt Rourke, ČTK/AP

Tomáš Nosek se před brankou Flyers neprosadil

Sezonu přitom načala dobře. Nejdříve 4. října v Praze porazila Chicago 4:3 a po návratu za moře vyhrála i nad New Jersey 4:0. Jenže pak následovaly porážky ve Vancouveru (2:3 po samostatných nájezdech), v Calgary (1:3), v Edmontonu i doma s Dallasem.

"Věřili jsme, že když budeme hrát tak, jak chceme, že se úspěch dostaví. Nelze všechno měnit. Cítili jsme, že když budeme hrát dál svoji hru, tak máme šanci vyhrát každý zápas," uvedl kapitán Philadelphie Claude Giroux.

VIDEO: Sestřih zápasu Philadelphia - Vegas

Góly v oslabení a výhra Columbusu

Divokou první třetinu viděli fanoušci v Torontu a začátek se jim rozhodně líbit nemohl. Domácí v šesté minutě prohrávali s Columbusem po brankách Nashe v oslabení a Duboise již 0:2, do konce úvodní třetiny však stihli vyrovnat.

Opět ve vlastním oslabení snížil na jednobrankový rozdíl Kapanen, o vyrovnání se postaral 38 sekund před koncem úvodní části Matthews.

Skóre Javorové listy otočily ve druhé třetině, když opět udeřily v samotném závěru. Sedmnáct sekund před koncem překonal hostujícího Korpisaloa Nylander a domácí vedli 3:2. Utkání poslal do prodloužení v 51. minutě z přesilové hry Wennberg o bodu navíc pro hosty pak rozhodl po 118 sekundách hry v prodloužení z nájezdu Nyquist.

VIDEO: Sestřih zápasu Toronto - Columbus

Colorado poprvé padlo po 60 minutách

Obhájci Stanleyova poháru šli do vedení v 11. minutě, když se z přesilové hry prosadil Schenn. Hosté ze stejné herní situace vyrovnali o devadesát sekund později po brance MacKinnona.

Rozhodující úder si St. Louis schovalo do druhé třetiny, kdy díky trefám Perrona a Tarasenka odskočili na dvoubrankový rozdíl. Lídr Západní konference se již na odpověď nezmohl a připsal si svou vůbec první porážku v normální hrací době v sezoně.

"Nikdo nechtěl, aby naše série skončila, ale věděli jsme, že se to jednou stane," řekl trenér Colorada Jared Bednar, jehož tým sehrál pátý ze série šesti zápasů venku. "Hráči si musejí odpočinout, dát se dohromady a být připravení na (páteční) zápas s Vegas," doplnil Bednar, který bude čekat na dnešní vyšetření ofenzivní opory Mikka Rantanena. Finský útočník odstoupil ve druhé třetině se zraněním v dolní části těla.

VIDEO: Sestřih zápasu St. Louis - Colorado

Výsledky NHL:
Toronto - Columbus 3:4 v prodl. (2:2, 1:0, 0:1 - 0:1)
Branky: 12. K. Kapanen, 20. Matthews, 40. W. Nylander - 3. Riley Nash, 6. Dubois, 51. Wennberg, 63. Nyquist z trest. střílení. Střely na branku: 31:38. Diváci: 18.898. Hvězdy zápasu: 1. Nyquist (Columbus), 2. Matthews (Toronto), 3. N. Foligno (Columbus).
Philadelphia - Vegas 6:2 (1:0, 4:0, 1:2)
Branky: 27. a 56. M. Raffl, 5. Konecny, 27. K. Hayes (Voráček), 35. Niskanen, 36. O. Lindblom - 44. Marchessault, 54. R. Smith. Střely na branku: 37:35. Diváci: 16.780. Hvězdy zápasu: 1. M. Raffl, 2. O. Lindblom, 3. Niskanen (všichni Philadelphia).
St. Louis - Colorado 3:1 (1:1, 2:0, 0:0)
Branky: 11. B. Schenn, 26. Perron, 36. Tarasenko - 13. MacKinnon. Střely na branku: 25:18. Diváci: 18.096. Hvězdy zápasu: 1. Tarasenko, 2. Perron, 3. Binnington (všichni St. Louis).
Dallas - Ottawa 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky: 19. Faksa, 31. Pavelski - 59. Naměstnikov. Střely na branku: 43:20. Diváci: 17.896. Hvězdy zápasu: 1. Jamie Benn, 2. Chudobin (oba Dallas), 3. A. Nilsson (Ottawa).

Reklama

Související témata: