Hlavní obsah

New Jersey bude údajně trénovat Brent Sutter

EAST RUTHEFORD

Hokejisty New Jersey by měl údajně jako hlavní kouč převzít Brent Sutter. Podle informací serveru sportsnet.ca skončí člen slavné rodiny ve funkci trenéra a generálního manažera týmu juniorské WHL Red Deer Rebels a v pátek má být oficiálně představen na tiskové konferenci jako trenér Devils.

Článek

New Jersey, jehož kapitánem je český útočník Patrik Eliáš, převzal v uplynulé sezóně tři zápasy před koncem základní části generální manažer Lou Lamoriello po propuštěném Claudeovi Julienovi. S týmem vypadl v semifinále Východní konference s pozdějším finalistou Ottawou.

Sutter, jehož syn Brandon byl letos jako jedenáctka draftu vybrán Carolinou, klub Red Deer vlastní. Třikrát ho dovedl k vítězství ve Východní konferenci a v roce 2001 i k triumfu v Memorial Cupu. Získal také v letech 2005 a 2006 zlato s kanadskou reprezentací do dvaceti let.

Sutter jako hráč získal dvakrát Stanleyův pohár v dresu New York Islanders. Pětačtyřicetiletý bývalý útočník ve 1111 duelech v NHL vstřelil 363 branek a nasbíral 466 asistencí. V NHL hráli i jeho bratři Brian, Darryl, Duane, Rich a Ron. Tři z nich v prestižní soutěži i trénovali - Brian (St. Louis, Boston, Calgary, Chicago), Darryl (Chicago, San Jose, Calgary) a Duane (Florida). Darryl je v současné době generálním manažerem Calgary.

Reklama