Hlavní obsah

Briere je připraven dovést Philadelphii opět mezi špičku

PHILADELPHIA

Daniel Briere je nejzářivější posilou hokejistů Philadelphia Flyers před novou sezónou a očekává se od něj, že po mizerné sezóně dovede tým opět mezi špičku NHL. Také proto vedení klubu s útočníkem podepsalo osmiletou smlouvu za 52 miliónů dolarů. Devětadvacetiletý Briere si je odpovědnosti dobře vědom a chce s novým zaměstnavatelem uspět co nejlépe.

Článek

Zároveň je mu jasné, že jako nejlépe placený hráč týmu bude ve Philadelphii pod značným tlakem. "Je mi to jasné. Tomu je třeba se postavit čelem a nejlepším receptem je podávat co nejlepší výkony na ledě. Tak tomu hodlám čelit," tvrdí Briere, který se po sezóně rozhodoval zda zůstat v Buffalu nebo zkusit štěstí jinde. Nabídku měl i z Montrealu, což bylo pro frankofonního Kanaďana lákadlem.

Nakonec se ale rozhodl pro Philadelphii. "Líbí se mi tenhle tým. Lidé si myslí, že jsem tím rozhodnutím poškodil Montreal, ale tak to není. O Montrealu jsem slyšel hodně dobrých věcí. Je to skvělá organizace. Ale něco mi říkalo, abych se rozhodl pro Philadelphii. A mám z toho dobrý pocit," pokračoval.

Rozhodování mu usnadnil gólman Philadelphie

Přiznal, že menší roli hrál v jeho rozhodování také brankář Martin Biron, s kterým jsou dobrými přáteli od společného působení v Buffalu. "Vyptával jsem se Martyho na některé věci kolem týmu, o hráčích, trenérech, zákulisí, a tak. Dost mi pomohl," pochvaloval si.

Briere začínal hrát NHL v dresu Phoenixu, ale poslední roky patřil k největším hvězdám Buffala, kde byl také asistentem kapitána. V uplynulé sezóně si zahrál i Utkání hvězd a Sabres byli navíc nejlepším celkem základní části soutěže. Philadelphia naproti tomu zažila jednu z nejhorších sezón historie klubu, s pouhými 56 vybojovanými body stanovila nový smutný rekord týmu.

Klub se proto na novou sezónu hodně posílil. Kromě Briera přišli ještě útočník Scott Hartnell a obránci Kimmo Timonen a Jason Smith. Samotný Briere pak zřejmě zaplní místo ve středu prvního útoku, které před odchodem do Nashvillu zastával slavný Peter Forsberg. V první řadě by měl Briere hrát se Simonem Gagne a Mikem Knublem.

Reklama

Související témata: