Hlavní obsah

Pro Vokouna už je Nashville uzavřenou kapitolou

MIAMI

Hokejový brankář Tomáš Vokoun hodlá po příchodu na Floridu začít novou etapu své úspěšné kariéry v NHL. Český gólman se stal novou posilou Panterů na konci června, kdy jej dosavadní zaměstnavatel Nashville Predators v rámci úsporných opatření vyměnil za výběry draftu. Vokoun chce nyní v novém týmu navázat na poslední úspěšné sezóny.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Tomáš Vokoun (vlevo) s trofejí pro mistry světa.

Článek

"Nashville už je minulost. Byla to jedna kapitola, která skončila. Nyní se budu snažit dělat vše co je v mých silách pro svůj nový tým," řekl Vokoun v Miami, když byl oficiálně představen jako nová posila Florida Panthers. Byla přitom na něm ještě znát hořkost z nečekané výměny, v Nashvillu působil od roku 1998.

"Nečekal jsem, že by se to mohlo stát. Byl to šok. Ale majitelé se snaží snížit rozpočet týmu. Je to byznys. Lidem v Nashvillu však přeji jen to nejlepší, byl bych smutný, kdyby se klub odstěhoval jinam," vrátil se ještě k bývalému klubu, kterému hrozí stěhování.

Teď už se ale chce věnovat jen novému zaměstnavateli a přípravě na další sezónu. "Očekávání jsou vysoká, proto chci být na novou sezónu dobře připraven fyzicky i mentálně," řekl český brankář, kterého při návštěvě Floridy nezaskočily tropické teploty. Na tiskovou konferenci týmu dorazil totiž rovnou z dovolené v Turecku, kde panovala dle jeho mínění ještě větší horka.

Výměna? To je nějaký vtip...

I díky geografické poloze si zatím nové působiště pochvaluje. "Slyšel jsem, že Florida je jedno z nejhezčích míst na světě, bude příjemné tu žít. Pokud bych měl na výběr  vybrat si nový tým - a to jsem neměl - byl bych pro Panthers. Tým má velký potenciál," myslí si hráč, jenž přitom výměně na Floridu zpočátku nevěřil.

Ta se totiž udála při již zmiňované dovolené hráče v Turecku, kde mu pořádně nefungoval mobilní telefon a zprávu o výměně se tak dozvěděl prostřednictvím textovky od spoluhráče a krajana Martina Erata. "V Turecku bylo v tu dobu už po půlnoci, když mě kvůli tomu vzbudila manželka. Jen jsem ji řekl, ať jde klidně spát. Že je to asi jen nějaký vtip," zavzpomínal.

Z příchodu Vokouna jsou nadšeni i na Floridě. "Je to výborný gólman, který dokáže rozhodovat zápasy. Takový brankář nám dává šanci kdykoliv vyhrát," pochvaluje si útočník Brett McLean, nová posila Panterů z Colorada.

Reklama

Související témata: