Hlavní obsah

Brankář Aebischer podepsal smlouvu ve Phoenixu

GLENDALE

Výraznou posilu do branky získali hokejisté Phoenix Coyotes. Klub podepsal roční kontrakt s Davidem Aebischerem ze Švýcarska. Ten v uplynulém ročníku NHL chytal za Montreal, kam byl vyměněn z Colorada. Po sezóně se stal volným hráčem a dohodl se nakonec s Phoenixem. Arizonský klub měl dosud na soupisce z brankářů jen Mikaela Tellqvista.

Článek

Devětadvacetiletý Aebischer odchytal v poslední sezóně za Montreal 32 utkání s průměrem 3,17 branky na zápas. Více příležitostí dostával u Canadiens Cristobal Huet s 42 zápasy, několik utkání odchytali také Jaroslav Halák ze Slovenska a Michael Leighton. Aebischer chytal i na posledním mistrovství světa v Moskvě, Švýcarsko reprezentoval rovněž na olympijských hrách 2002 a 2006.

"David výrazně zlepší naši situaci v brance. Myslíme si, že bude našemu týmu užitečný. Poslední sezóna mu tak úplně nevyšla, ale věříme, že se ještě zlepší," řekl na adresu Aebischera generální manažer Phoenixu Don Maloney.

Phoenix uzavřel smlouvy ještě s dvěma hráči bez zkušeností v NHL. Dvacetiletý obránce David Schlemko podepsal tříletou smlouvu, dosud hrál v juniorské WHL. Craig Weller byl v poslední sezóně kapitánem Hartfordu v AHL a je schopen hrát v útoku i obraně, s Coyotes podepsal 26-letý hráč roční kontrakt.

Reklama