Hlavní obsah

Všechno si sedá, ale bude to dobré, řekl útočník Tampy Bay Palát

Stockholm

Útočník Ondřej Palát oslavil v pátečním utkání ve Stockholmu s hokejisty Tampy Bay výhru 3:2 nad Buffalem. Lightning neprožili nejlepší začátek sezony, ale Palát věří, že postupem času se výsledky zlepší. Odrazovým můstkem by mohly být právě zápasy ve Švédsku. Druhý je na programu dnes od 19:00.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Český útočník Tampy, Ondřej Palát, v souboji se svým protihráčem Conorem Shearym z Buffala v prvním ze dvou zápasů NHL Global Series ve Stockholmu.

Článek

Tampa Bay před půl rokem opanovala základní část NHL a jako teprve druhý tým po Detroitu, jemuž se to povedlo v ročníku 1995/96, dosáhla na 62 výher. Jenže v play off vypadla hned v prvním kole, navíc 0:4 v sérii s Columbusem.

Start do nové sezony se floridskému celku nepovedl. Ze 14 zápasů má 16 bodů a ve Východní konferenci je jedenáctý. "Minulý rok jsme všechno vyhrávali, i zápasy, které jsme hráli špatně a neměli jsme je třeba vyhrát. Tuto sezonu je to trochu jinačí, máme pár nových hráčů a všechno si sedá. Myslím, že to bude dobré," řekl Palát ČTK a české verzi NHL.com.

Pobyt ve švédské metropoli podle něj tým více sblížil. "Jsme tu už od neděle, s kluky jsme měli společné večeře, takže nás to hodně spojilo. Je to vidět na ledě, hrajeme super a baví nás to," uvedl osmadvacetiletý útočník, jenž zatím nasbíral devět bodů (5+4).

Foto: Anders Wiklund, ČTK/AP

Útočník Tampy, Brayden Point, se chystá vystřelit na brankáře Buffala Linuse Ullmana

Lightning si proti Sabres připsali druhou výhru ze tří zápasů. "Začali lépe, měli pár šancí, ale pak jsme hráli líp my. Hráli jsme u nich, měli jsme hodně střel a vyhráli. Bylo to těsné a musíme tak hrát i v sobotu. Zejména stejně dobře defenzivně," prohlásil Palát.

Atmosféra ve vyprodané hale Ericsson Globe, kam dorazilo 13.230 fanoušků, ho nadchla. "Bylo to rozčleněné, hodně fanoušků Tampy i Buffala, takže super," konstatoval rodák z Frýdku-Místku.

Obránce Hedman si návrat do sestavy velmi užil

Největších ovací z hráčů Tampy Bay se dostalo švédskému obránci Victoru Hedmanovi, jenž se vrátil do sestavy poté, co předchozí dva duely kvůli zranění vynechal. "Super. Hráli švédskou hymnu, říkal, že se mu to strašně líbilo. Hrál výborně," řekl Palát.

Reklama

Související témata: