Hlavní obsah

Byl to dobrý týden, hráli jsme lépe, říká Palát

Stockholm

Podle útočníka Ondřeje Paláta se pobyt hokejistů Tampy Bay ve Stockholmu, kde sehráli dva zápasy základní části NHL proti Buffalu, na týmu pozitivně projevil. Lightning oproti předchozím utkáním hráli podle Paláta lépe a ze Švédska si odvezli plný počet bodů.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Český útočník Tampy, Ondřej Palát, v souboji se svým protihráčem Conorem Shearym z Buffala v prvním ze dvou zápasů NHL Global Series ve Stockholmu.

Článek

"Byli jsme tady týden a dobře jsme potrénovali. Určitě bylo vidět, že hrajeme o trošku lépe. Byl to dobrý týden tady. Máme dvě výhry, takže můžeme být spokojení. Už se ale těšíme domů, byli jsme dva týdny na cestách," řekl Palát pro ČTK a českou verzi nhl.com.

Tampa Bay porazila v pátek Sabres 3:2 a v sobotu 5:3, přestože podle Paláta ve druhém duelu nepředvedla takový výkon. "V pátek jsme hráli lépe. Buffalo mělo ve druhém utkání více ze hry. Výborně nám zachytal brankář (Curtis McElhinney), dali jsme góly z šancí, co jsme měli, takže pozitivní zápas," uvedl osmadvacetiletý Palát.

Foto: Jessica Gow, ČTK/AP

Strkanice hráčů Tampy a Buffala před brankou, kterou tentokrát střežil brankář Hutton.

Lightning po dvou výhrách ve švédské metropoli chybí ve Východní konferenci na Sabres, kteří prohráli popáté za sebou, pouze dva body. Navíc floridský celek sehrál o dvě utkání méně. "Měli jsme méně zápasů, byli jsme trošku níže, ale super dvě vítězství. Dotáhli jsme se na pár týmů," radoval se rodák z Frýdku-Místku.

Ve Stockholmu hrál před zraky rodičů. "Město jsme si spolu nestačili prohlédnout, měli jsme čas jenom zajít na večeři," prozradil Palát. Pobyt ve švédské metropoli si užil. "Stockholm byl nádherný a určitě na něj budu mít pěkné vzpomínky," konstatoval Palát.

Reklama

Související témata: