Hlavní obsah

Forsberg by mohl rozšířit švédskou kolonii v Detroitu

Po švédské hokejové hvězdě Peteru Forsbergovi prý touží vedení Detroitu Red Wings. Čtyřiatřicetiletý útočník by se v týmu mohl připojit ke krajanům Lidströmovi, Zetterbergovi, Kronwallovi, Holmströmovi a Samuelssonovi, s nimiž získal olympijské zlato v Turíně. V klubu navíc působí další Švédové Lilja a Franzén.

Foto: ČTK

Švéd Peter Forsberg

Článek

Podle deníku Detroit Free Press generální manažer Ken Holland již kontaktoval Forsbergova agenta Dona Baizleyho. Autor 248 branek a 623 přihrávek v NHL, jenž v uplynulé sezóně NHL hrál nejprve za Philadelphii a posléze za Nashville, je volným hráčem. Momentálně rehabilituje po operaci pravého kotníku.

Přestože ho trápily i jiné zdravotní neduhy, je o Forsberga stále zájem. Detroit po sezóně opustila celá formace ve složení Robert Lang, Todd Bertuzzi a Kyle Calder a ve prospěch vítěze Stanleyova poháru z roku 2002 s Coloradem hovoří kromě švédské kolonie také poměrně velký prostor pod platovým stropem, a to v rozmezí čtyř až šesti miliónů dolarů.

Detroit, který má v sestavě také české hráče Dominika Haška s Jiřím Hudlerem, je silný ambiciózní klub, což by mohlo populárního "Foppu" lákat v první řadě.

Reklama