Hlavní obsah

Obránce Brisebois se vrací do rodného Montrealu

Hokejový obránce Patrice Brisebois se vrací do svého rodiště Montrealu, s nímž v roce 1993 získal Stanleyův pohár. Šestatřicetiletý hráč, kterému po minulé sezóně vypršela smlouva s Coloradem, podepsal s vedením Canadiens roční kontrakt. Finanční podmínky smlouvy nebyly zveřejněny.

Foto: REUTERS/Mike Cassese

Hokejisty Montrealu od příští sezóny posílí obránce Patrice Brisebois.

Článek

Brisebois strávil v Montrealu čtrnáct sezón, než po výluce v ročníku 2004/05 zamířil do Colorada. Na návratu se domluvil před několika týdny na obědě s generálním manažerem Bobem Gaineym, kterému je stále vděčný, že se ho zastal, když na něj diváci při návratu do haly Canadiens v dresu soupeře pískali.

"To bylo něco mimořádného. Vždycky jsem oceňoval, co pro mě udělal," uvedl Brisebois, který v uplynulé sezóně musel na operaci se zády a odehrál jen 33 zápasů.

Věří, že i ve svém věku bude mužstvu platný. "Mohu přispět jako lídr v kabině. Na ledě možná nebudu mezi první čtyřkou, třeba budu pátý nebo šestý obránce. Nebo budu chodit na oslabení, nevím, jaké se mnou mají úmysly. Pořád mě hokej hrozně baví a dám týmu všechno," řekl hokejista, který v NHL odehrál 904 zápasů, v nichž dal 90 branek a zaznamenal 301 asistencí.

Reklama

Související témata: