Hlavní obsah

Omlouvám se, váš taťka je pitomý. Nedomanský rozesmál svou ženu i Haška a sklidil bouřlivý potlesk

Jeho žena Marcela sedící v hledišti nemohla zadržet smích. Stejně jako brankář Dominik Hašek, který do hokejové Síně slávy v Torontu vstoupil jako první Čech před pěti lety a on ho v ní teď doplnil. Dnes pětasedmdesátiletý bývalý kanonýr Václav Nedomanský během své děkovné řeči rozhodně nenudil. Přítomné hosty naopak bavil a na pódium se za mikrofon dokonce jednou vrátil.

Foto: Sport.cz

Václav Nedomanský během své řeči při uvedení do hokejové Síně slávy v Torontu.

Článek

„Cítím se jako filmová hvězda, ale to já nejsem," začal svůj projev Nedomanský, který se jako emigrant z východní Evropy, jenž se dokázal prosadit ve slavné NHL, stal průkopníkem a příkladem pro další.

„Já nechci být pionýr, protože to v jiných jazycích znamená něco jiného. Ale jsem rád, že jsem pomohl otevřít dveře některým evropským hráčům, když jsem dosáhl svého snu hrát NHL," řekl Nedomanský a postupně vyjmenovávali ty, kteří mu během života pomohli.

Po čtvrthodinovém proslovu se ale na pódium ještě jednou vrátil. Při své řeči jej pozvala zpět z hlediště kanadská útočnice Hayley Wickenheiserová, která byla v pondělí do Síně slávy rovněž uvedena.

"Můj syn (Noah Pacina) je Čech, trénovala jsem tam deset let v létě a nedokážu si představit, jak bylo těžké tehdy tuto zemi opustit a odejít do Kanady. Vím, že Václav chtěl ještě některým výjimečným lidem poděkovat," prohlásila Wickenheiserová a Nedomanský ji obratem na pódiu doplnil.

„Zapomněl jsem na dvě věci. Poděkovat všem svým přátelům a spoluhráčům z Československa a národního týmu. Se všemi jsem tam strávil řadu let, byli to skvělí hráči a kamarádi," tvrdil hodonínský rodák.

Foto: Sport.cz

Dominika Haška projev Václava Nedomanského pobavil.

„A samozřejmě, za což se hrozně omlouvám, mé překrásné ženě Marcele, která je tu pro mě pořád a pomáhá mi celý život. Takže je mi to líto a doufám, že dostanu dneska večeři," rozesmál Nedomanský celý sál včetně své manželky i Dominika Haška, a poděkoval i svému synovi Vashimu a dcerám Victorii a Julii.

Foto: Sport.cz

Nedomanského žena Marcela během projevu svého manžela.

„Miluju vás a omlouvám se, váš taťka je pitomý," zakončil Nedomanský svůj druhý projev a při odchodu z pódia se dočkal bouřlivého potlesku.

Reklama

Související témata: