Hlavní obsah

Výborný má zájem prodloužit si angažmá v Columbusu

COLUMBUS

Hokejový útočník David Výborný si zřejmě prodlouží své angažmá v zámoří, kde mu po sezóně 2007/08 vyprší smlouva s týmem NHL Columbus Blue Jackets. Podle zpráv z Columbusu je kapitán české reprezentace připraven v klubu setrvat i nadále, přestože ještě nedávno hovořil o plánech vrátit se po dalším ročníku NHL zpět do vlasti.

Článek

A to především kvůli rodině, na konci června se Výborný stal podruhé otcem. "Mluvil jsem s Davidem i jeho agentem Richem Winterem," řekl deníku Columbus Dispatch generální manažer Blue Jackets Scott Howson. "David projevil zájem zůstat v Columbusu delší dobu. To bylo příjemné zjištění," dodal Howson, jehož slova potvrdil i hráčův zástupce Winter. "David chce zůstat v Columbusu tak dlouho, dokud o něj bude mít klub zájem."

Případné prodloužení kontraktu však není ještě aktuální. "Domluvili jsme se, že se o tom budeme konkrétně bavit až po první části sezóny," prozradil Howson. A na jak dlouho by měla být nová smlouva uzavřena? "Nejméně rok a ne více než deset let," vtipkuje Winter.

V původním plánu byl návrat do ČR

David Výborný uzavřel v dubnu 2006 s Columbusem dvouletou smlouvu a vypadalo to, že to bude jeho poslední zámořský kontrakt. Dvaatřicetiletý útočník plánoval, že po sezóně 2007/08 se vrátí do České republiky. "Na devadesát procent se vrátím," tvrdil Výborný ještě letos v únoru v rozhovoru pro deník Právo.

Ke změně názoru jej může přimět zlepšení výsledků klubu. Po příchodu trenéra Kena Hitchcocka v listopadu 2006 se mužstvu začalo dařit, i když na premiérovou účast v play-off přesto nedosáhlo. Právě Hitchcock však považuje Výborného za klíčového hráče a velmi stojí o to, aby v klubu zůstal. Výborný působí v Columbusu od jeho vstupu do NHL v roce 2000 a drží klubové rekordy v počtu odehraných zápasů (477), získaných bodů (291), a asistencí (185).

Voráček podepsal smlouvu na tři roky

Na zkušenosti Výborného může v příští sezóně spoléhat i jeho krajan Jakub Voráček. Sedmý hráč letošního draftu podepsal s Columbusem tříletou smlouvu. Příští týden osmnáctiletý Voráček odehrál poslední sezónu v QMJHL za Halifax, předtím hrál v mateřském Kladně.

Reklama