Hlavní obsah

Bonk opouští Kanadu s nostalgií, do Nashvillu se ale těší

BRNO

S pocity nostalgie opouští hokejový útočník Radek Bonk Kanadu, odkud po třinácti letech strávených v Ottawě a Montrealu míří do Spojených států. Změnu ale jednatřicetiletý hráč nakonec přivítal, protože ve svém premiérovém americkém působišti v Nashvillu očekává novou motivaci. V rozhovoru s ČTK řekl, že je ale především rád, že i nadále bude moci hrát nejuznávanější soutěž světa NHL.

Foto: archiv

Radek Bonk

Článek

"Po dlouhém působení v Kanadě mám tamní prostředí nesmírně rád a cítím trochu nostalgie a smutku," přiznal při úterním benefičním utkání hokejistů z NHL a cyklistických profesionálů v Brně Bonk, který podepsal s Predátory začátkem července smlouvu jako volný hráč. "Ale na změnu se těším. Jdu do nového působiště, což mi dává další motivaci. Jsem nadšený a hlavně jsem rád, že můžu i nadále hrát v NHL."

Na jeho radosti nic nemění ani skutečnost, že nad hokejem v Nashvillu se vznáší obavy ze spekulací, že by se měl klub stěhovat do jiného města. "Strach ze stěhování nemám. Myslím si, že už je situace vyřešená. Mám zprávy, že bývalý majitel klub prodal nějakým investorům. Myslím si, že hokej i v budoucnu v Nashvillu zůstane," uvedl Bonk.

Doma v Čechách už je Bonk od poloviny května, volný čas ale strávil takřka výhradně přípravou. Podle svých slov tvrdě trénoval, aby se na novou sezónu dobře nachystal. Hodně času věnoval i oblíbenému kolu. "Myslel jsem si, že mi to už na kole jde. Občas jsme si ale vyjeli ve skupině i s Pavlem Padrnosem, který nás vrátil rychle do reality. Ovšem musím dodat, že na kole tahám svých 95 kilo," usmál se Bonk.

Před MS dostala přednost rodina 

Do Nashvillu odletí už za dva týdny. Tak brzký termín zvolil hlavně proto, aby si stihl v novém působišti vybavit všechny potřebné náležitosti. "Musím se ohlédnout po nějakém bydlení pro rodinu. Na veškeré vyřizování mi zůstanou jen tři týdny do zahájení kempu. Pak se už chci věnovat jen hokeji. Už mi schází a strašně se na něj těším," řekl Bonk.

Mistr světa z Vídně 1996 odehrál v reprezentaci pouze jednu sezónu a letos měl šanci bilanci startů rozšířit. S Montrealem neprošel v NHL do play-off a od trenéra Aloise Hadamczika dostal pozvánku do národního týmu. Dlouho o ní přemýšlel, ale nakonec dostala přednost rodina.

"V lednu se nám narodila dcera a máme ještě dvouletého syna. Chtěl jsem být s rodinou, na kterou jsem v sezóně kvůli hokeji neměl tolik času. Kdyby nabídka na reprezentaci přišla v době, kdy jsem byl mladší, tak bych ji vzal bez váhání," vysvětlil Bonk rozhodnutí, proč se vzdal možnosti startovat na světovém šampionátu v Moskvě.

Reklama

Související témata: