Hlavní obsah

Pilař: V Atlantě je největší možnost, že budu hrát

Hokejový obránce Karel Pilař se vrátí do NHL v dresu Atlanty Thrashers. Na jihu Spojených států amerických se mimojiné těší na menší mediální tlak než zažil v kanadském Torontu. V rozhovoru pro deník Právo vykládal Pilař také o překonaných problémech se srdcem, nabídkách z NHL, nebo o svém novém zaměstnavateli.

Článek

S týmem Thrashers máte dvoucestnou smlouvu, jak dlouho jste byli v kontaktu?

Řešilo se to celé léto, měl jsem víc nabídek, ale když jsme se radili s agentem, tak nám vyšlo, že největší šance dostat se do sestavy bude v Atlantě.

V minulých dvou sezónách jste měl vleklé problémy se srdcem. Čekají vás ještě v Atlantě zdravotní testy?

Nejspíš ano. Oni si samozřejmě zjišťovali, jak to se mnou vypadá. Vyžádali si dokumentaci od torontského doktora, který mě léčil, a tvrdili, že jim to k uzavření kontraktu stačí.

Vy se cítíte úplně v pořádku, žádné problémy nemáte?

Ne, je to stoprocentní. Když se na sezónu dobře připravím, tak bych to měl zvládnout. Chodím na led dopoledne se sparťany, to mi hodně pomáhá.

Jediný klub v NHL, kde jste hrál, bylo Toronto, a pokud jste mluvil o své budoucnosti v zámoří, dával jste ji do souvislosti jedině s Maple Leafs. Proč nedošlo k dohodě?

Bavili jsme s nimi, ale když jsem si vzal konkurenci, jaká je mezi beky v Torontu, tak jsem neměl jistotu, že se tam mezi nejlepší čtyři obránce dostanu.

V Atlantě patří mezi nejzkušenější obránce Rus Žitnik a Švéd Hävelid. Tam tedy vidíte větší možnost dostat se na led v klíčových momentech zápasů?

Určitě. Kdybych chodil na přesilovky, bylo by to plus.

Co vlastně víte o Thrashers jako organizaci,

Ještě je to dost čerstvé, takže jsem si jen projel soupisku a je jasné že největšími esy jsou tam Marián Hossa a Rusové Kovalčuk s Kozlovem. Letos se dostali poprvé do play-off, takže ten potenciál určitě mají.

Toronto je asi nejhokejovějším městem na světě, v Atlantě se ale sportovní život netočí jen kolem hokeje, berete to jako výhodu?

V Torontu byl někdy zájem médií dost nepříjemný. Spekulovalo se o trejdech a na celý tým byl vyvíjen velký tlak ze strany novinářů. Hledaly se problémy a někdy bylo těžké se soustředit na hokej. Když tohle v Atlantě nezažiju, budu spokojený.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články