Hlavní obsah

Detroit - Carolina 0:2Sólo pro hosty v NHL! Vítězství neslavil ani jeden domácí tým

New York/Praha

V hokejové NHL se tentokrát nevedlo domácím týmům. Ty prohrály všechny tři zápasy, které měla slavná zámořská liga na programu. Nejblíže k úspěchu měla Arizona v bitvě s Edmontonem, vedla 3:2 po dvou třetinách. Nakonec však slavili výhru 4:3 po nájezdech Olejáři. Hokejisté Detroitu pokračují v bídných výsledcích. Podlehli doma Carolině 0:2 a připsali si šestou porážku v řadě. Florida pak prohrála s Buffalem 2:5.

Foto: Duane Burleson, ČTK/AP

Český útočník Caroliny Hurricanes Martin Nečas (88) během utkání NHL.

Článek

Hokejisté Floridy na domácím ledě nestačili na Buffalo. Tým Sabres kontroloval duel od samého začátku. Po první třetině vedl 2:0 po trefách Kanaďana Skinnera a Lotyše Girgensonse. Následně hosté náskok ještě navýšili.

Největší hvězdou utkání byl Američan Eichel, jenž zaznamenal gól a dvě asistence, Girgensons vstřelil dvě branky. Buffalo i díky nim dokázalo přerušit sérii tří porážek.

Detroit před vlastními fanoušky podlehl Carolině 0:2. V brance Hurricanes tentokrát nestál český gólman Petr Mrázek. Do zápasových statistik se žádným kanadským bodem nezapsal ani jeho krajan Martin Nečas, na straně poražených se nevedlo obránci Filipu Hronkovi, neprosadil se také útočník Filip Zadina.

V duelu zazářili hokejisté z Finska. Aho s Teräväinenem si připsali po gólu a asistenci. Prvně jmenovaný poslal Hurricanes krátce po polovině utkání do vedení, Teräväinen chvíli před koncem v oslabení pečetil výhru trefou do prázdné branky. Carolina vyhrála šestý z posledních sedmi duelů v NHL.

Edmonton na ledě Arizony dvakrát vedl, ale domácí tým ještě před koncem druhé třetiny skóre otočil ve svůj prospěch a zdálo se, že může myslet na úspěch. Nakonec ale hosté srovnali a duel dospěl do samostatných nájezdů. Tam už byl úspěšnější Edmonton, výhru mu vystřelil McDavid.

Výsledky zápasů NHL
Florida – Buffalo 2:5 (0:2, 1:2, 1:1)
Branky: 30. Acciari, 44. Connolly - 19. a 54. Girgensons, 17. Skinner, 24. Eichel, 35. Olofsson. Střely na branku: 45:26. Diváci: 14 443. Hvězdy zápasu: 1. Eichel, 2. Girgensons, 3. Ullmark (všichni Buffalo)
Detroit – Carolina 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky: 31. Aho, 59. T. Teräväinen. Střely na branku: 19:36. Diváci: 18 726. Hvězdy zápasu: 1. Reimer (Carolina), 2. Howard (Detroit), 3. Aho (Carolina)
Arizona – Edmonton 3:4 po sam. nájezdech (1:1, 2:1, 0:1 – 0:0)
Branky: 10. Söderberg, 32. Fischer, 34. Hinostroza - 3. Neal, 22. Chiasson, 54. Markus Granlund, rozhodující sam. nájezd McDavid. Střely na branku: 30:37. Diváci: 12 908. Hvězdy zápasu: 1. McDavid, 2. Markus Granlund (oba Edmonton), 3. Goligoski (Arizona)

Reklama

Související témata: